bugün

okullarda kemalist propaganda yapılıyor olması

7 yaşındaki çocukların ilkokuldan itibaren zorla kemalist propaganda ile yetiştirilmesi durumudur.

Bu konular çok ağır konular. Bir çocuğun mustafa kemal i anlayıp , yorum yapabileceği yaşlar değil o yaşlar.

Yanlış anlaşılmasın atatürk karşıtlığı değil bu, mesele o çocuklara o yaşlarda atam çok iyidi, düşman geldi yendi. Cumhuriyeti kurdu diye beyinlerinin doldurulması ne kadar doğru ve ahlâki acaba ?

Aynı müfredat asılan din alimlerinden , bombalanan dersim den , halka zorla çağdaşlaşma uğruna baskı yapılmasından, aslında cumhuriyet diye bir şeyin olmadığından, cumhuriyetin 1950 den sonra uygulanmaya başladığından bahsediyor mu ? Bunu tartışalım.

Yani burada çocuklara tek taraflı bir bakış açısı veriliyor. ikinci bir değerlendirme şansı tanınmıyor. Bu hem çocukların gelişimi için doğru değil. Tek taraflı bakış açısından kurtulamayan bu çocuklar, büyüdüğünde hep en doğrusunun kendi dediği olduğunu düşünen, dar görüşlü insanlar olup çıkıyorlar. Ya da bir kesim tamamen atatürk düşmanı olup çıkıyor.

Şimdi birazdan yazdıklarımı anlamayanlar tarafından çomar yaftasina maruz kalacağım. Olsun onlar burada bahsedilen müfredatın kurbanları. Mesele o yaşlarda bu konuların çocuğa verilmesinin ne kadar doğru ve etik olduğu aslında.