converse giyen komünist

diğer converse giyen insanlardan daha faydalı ve daha idealist bir insandır. gerçekçi bakış açısıyla olaylara yaklaşarak, komünizm hedefi doğrultusunda çalışırlar ve insanları bilgilendirmeye çalışırlar. sınıfsız bir toplumu savunurlar. kendilerinin üst sınıfa ait olması, onların ezilen sınıfın haklarını savunmamalarını gerektirmez, ve onlar bunu seve seve savunurlar. kendileri ezen sınıfta olmalarına rağmen kendi sınıflarının çıkarlarını savunmayarak bir nevi sınıf hainidirler.

Ayrıca, sosyalist düşünceyi bir nedenle sevmeyen, ama onun içinde kendi mantığına göre mantıksızlar arayan bünyelerin, mücadeleden kaçmaları için birer bahane görevi görür converse giyen bünyeler. bazıları için işte bütün komünistler böyledir, sosyalizm öcüdür, saçmadır kendi içinde çelişkidir ve imkansızdır. önemli olan kapitalist sistemde insanların üstüne basa basa yükselmek kendi kıçını kurtarmaktır. zaten gelmeyecek olan mantıksız ve saçmasapan bir eşitlik sistemi için çaba harcayıp kendi hayatını riske atmaya gerek yoktur. kapitalist zihniyetteki insanlar için bahanelerdir bunlar.

Ama bilmedikleri şey, ezen sınıfın mücadelesinin, sürekli olarak devam edeceğidir. ve içerisinde biraz merhamet ve vicdan olan insanların, içerisinde insanlık onurunu hala barındıran insanların, bu mücadelede kendi sınıfı ve toplumsal koşulları ne olursa olsun, ezilenin tarafında yer alacaklardır ve onların haklarını şimdilik kelimeler ve fikirlerle ve ezilen sınıf ayaklandığında ise elleriyle savunacaklardır o hakları. che'nin dediği bir sözle yazımı tamamlamak istiyor ve sosyalist sistemin bir toplum için en geçerli ve en doğru sistem olduğunu bütün benliğinde hisseden ve bu doğruları korkmadan açıklamaktan vazgeçmeyen insanlara selam ediyorum.

En önemlisi, kaabiliyetinizi koruyabilmeniz, dünyanın neresinde olursa olsun her haksızlığı kendinize karşı yapılmış gibi hissetme kaabiliyetinizi. Bu bir devrimcinin en önemli özelliğidir. -ernesto che guevara (fidele yazdığı son mektuptan)