bugün

inşaatın kürtlerin elinde olmasının sebebi

Türkiye'de inşaatın kürtlerin elinde olmasının başlıca sebepleridir.
Bir gün bir şantiyeye arkadaşın yanına gittim ziyarete. Üç kişi alçı yapıyordu. Biri 57 yaşında( sordum) diğerleri ise 35-40 arasındaydı. Adam dedi ki " kardeşim biriniz benle gelin diğeriniz çıta yapıştırsın ya da üçümüz ayrı yere girelim."
Adamlar "tamam" dedi. Sonra bir baktık iki adam sürekli yan yana geliyor. 13 yaşında bir çocuğun tek başına yapıp geçeceği işi yarım saatte lak lak yaparak yapıyor. Bizim şef arkadaş da gördü tabi.. " abi iki kişi bir odaya girip çıkmıyorsunuz adam tek başına kaç odaya alçı çekti ayıptır ya" dedi. işten kovuldu ikisi de. Yaşlı bitlisli adam da çok üzüldü, gitti adamlardan özür diledi. Ertesi gün canavar gibi iki yeğenini getirmiş.
Çıkan adamların birinin boynunda kurt ve ccc dövmesi vardı silikti hafiften, eski olduğu belliydi.
Şimdi biz türkler çalışkan olmalıyız. Adamlar bütün inşaat sektörünü elinde tutuyor nerdeyse.
Adamların neredeyse hiçbiri işsiz değil. işsiz olan bizim türkler. Çalışmazsanız, telefonla oynarsanız tabi ki adam çalışanı işe alacak.
Acı ama gerçek kardeşim.
Edit: izmir, antalya, istanbul, bursa, eskişehir, adana, ankara gibi yerlerde inşaat işiyle uğraştım, çoğu amele olmak üzere bir de ustaları var işte. inşaat derken iş bunların elinde. Fayans, karo, mermer, alçı, sıva gibi işleri hep bunlar yapıyor demek istiyorum.