bugün

alpay özalan

her önemli milli maçta ya penaltı yaptıran ya kırmızı kart gören bazen ikisini de yapan hiç biri olmazsa olay çıkartan futbolcu.

euro 96-hırvatistan maçında önünden geçen vlaovic'i penaltı olmasın diye düşürmez , alpay'ın yanından geçen vlaovic kaleciyle karşı karşıya kalır ve topu ağlara gönderir.

euro 2000-bir önceki turnuvada penaltı yaptırmadığı için eleştirilen alpay çeyrek finalde fernando couto'yu yere indirir hem penaltı yaptırır hem de kırmızı kart görür.

2002 dünya kupası-başa baş giden brezilya maçında maç 1-1 iken maçın son dakikalarında gole giden rakibini ceza sahası dışında çekmeye başlamış ceza sahasına girince bırakmamış uyanık brezilyalı kendini ceza sahası içinde yere bırakınca bir kez daha hem penaltı yaptırmış hem de kırmızı kart görmüştür.

euro 2004 elemeleri-istanbul'da oynanan ingiltere maçı sonrası penaltıyı kaçıran beckham'la kavga etmiş zaten gergin olan maçı iyice germiştir. bu olay sonucu futbolcular devre arasında birbirine girmiş ve futbol hayatını ingiltere'de sürdüren alpay ingiltere'den gitmek zorunda kalmıştır.

2006 dünya kupası play-off -ilk maçta 2-0 yenildiğimiz isviçre karşında mutlak galibiyet için çıktığımız ikinci maçta maçın henüz 2.dakikasında ceza sahasında elle oynayarak penaltı yaptırmış milli takımın maça 1-0 yenik başlamasına sebep olmuştur.maçın 4-2 bitmesi ve dünya kupasına gidememiz sonucunda soyunma odalarına koşturan isviçrelileri de ilk o yakalamış ve streller'e tekmeyi geçirmiştir.uefa bu tekme yüzünden alpay'a 6 maç ceza vermiştir.