bugün

islam dan korkma nedenleri

sevgili dimple, burası soru sorma yeri değil. eksilenmenin sebebi de muhtemelen dincilerin, dinci olmayanlara yaptığı baskılardandır. ben eksilemem, gayet makul bir soru sormuşsun.

yalnız çok geniş açıdan bakmak gerekiyor bu tarz problemlere.

cevabına gelirsek:

1) tarihsel ve sosyal kısmı:
bu dünyaya din, pislikten başka bir şey getirmedi. çünkü insan yaptıklarının arkasında dini referans gösterdi her zaman, kendi görüşünde olanlar tarafından da korundu. ayrıca buluşların önüne her zaman engel koydu. çünkü bilim ile din birbirine tamamen zıt işler yapmaktaydı. biri deneyle nasıl varolduğumuz bulmalıyız diyor, diğeri düşünme; nasıl varolduğun belli zaten diyor.

bundan daha önemli olan, ben bugün dürüst olmayıp, müslümanım deyip, müslüman bir kitleyi rahatlıkla etkileyebiliyorum (bkz: isis) (bkz: dini tarikat). bu da müslüman olmayan birinin müslümanlığı kullanıp, *burası çok önemli* sadece müslüman olduğu için güç bulmasını sağlıyor. ateistim dediğimde de tepki ve baskıyla karşılaşıyorum.

bazıları hemen tepki veriyor, saçmalık diyor. bin yıllık bir tarihi referansa siz de ulaşabilirsiniz. din için yapılan olayları teker teker incelediğinizde, ne boklar yaptığını anlayabiliyorsunuz.

2) psikolojik kısmı:
vakti zamanında bu ülkede dinci kesime eziyet yapıldı, çok acılar çektiler, bunu tarihi belgelerle inkar edebilecek bir insan yok. bu durum için üzgünüm demek durumu değiştirmeyecek.

şimdi dinci kesim kendisi dışında kalan kesime aynısını yapmakta. bu da kin duyduklarını gösteriyor.

bunun öncesinde türklerin müslümanlığı kabul etme sürecinde de müslümanlar katliamlar gerçekleştirmişti...

gibi gibi uzayıp gidiyor. kısacası hem psikolojik hemde gerçek bir savaş var. bir taraf, diğer tarafı tamamen yok edene kadar bu böyle devam edecek.

3) ekonomik kısmı:
din büyük bir ekonomi aracıdır. lütfen az sonra yazacaklarımın nasıl ekonomik fayda sağladığını kontrol edin:
(bkz: kâbe)
(bkz: allah rızası için)
(bkz: hindistan da din ekonomisi)
(bkz: papa)
(bkz: vatikan)
(bkz: israil)
(bkz: fetullah gülen örgütü)

iç yapılarını araştırdığınızda, hepsinin aslında ekonomi ve güç için olduğunu anlarsınız.

sonuca gelirsek, bu kadar hayali işlere gönülden bağlı insanlardan korkmamak elde değil. ellerinde yeterli güç olsa, dünyadaki müslüman olmayan tüm insanları katledecek, ardından müslüman olanları katletmeye başlayacak insanlar topluluğundan nasıl korkmayalım? sizin de karşınızda canınızı almaya uğraşan, sizden nefret eden bir kitle olduğunda korkarsınız.