bugün

türkiye nin gelişmemesinin en önemli sebepleri

bu konuda bir çok şey yazıldı çizildi ama sonuç hep aynı oldu.bir şeyler yapılmalı bir şeyler edilmeli.ama ne? her zaman laf da kaldı ve ilerleme sağlanamadı.yabancıların bir sözü derki "siz türkler iyi konuşursunuz " evet konuşuruz ama faaliyet sıfır.peki ne yapmak lazım?

öncelikle bir durup derin nefes almak gerekiyor.sen dincisin sen bürk sün sen öylesin sen böylesin çemkirmelerini bırakıp hep bilikte bir ortak toplum algısı oluşturmak ve bu algının ortak bilincin sürekliliğini sağlamak gerekiyor.cumhuriyetin ilk yıllarından beridir insanlar aynı çemkirişlere devam ediyor.artık bir sıyrılın bundan ve somut dünyaya gelin.

ne zaman ki çemkirmeler son bulur ya harbiden bir şeyler yapmaya ihtiyacımız var ve biz bir toplumuz bilinci kafalarda oluşur o zaman ilerleyiş başlar.şu an ki kafalarla ne orta doğusu ne doğusu ne de batısı yani kısaca dünyanın bize hiç bir şekilde ihtiyacı yok.eh ihtiyacı olmadığında da insanlar o bölge de paralarını birikimlerini tutmak istemezler.yani yabancı sermaye sana ihtiyaç duyduğu sürece vardır.yerli sermaye de sen desteklediğin sürece.

sırf bu sebeple dünyaya ihtiyaç duyacakları ürünler vermemiz gerekiyor.biz de ne var biz ne üretiyoruz? hizmet üretiyoruz , bina inşa ediyoruz. iyide kardeşim bu dediğin hizmeti bangladeş de de üretiyorlar.bina üretmek çok da zor olan bir şey değil herkes iki taşı eninde sonunda üst üste koymasını bilir.bizim gerçek anlamda ihtiyaç ürünleri üretip bu ürünlere tüm dünyada ihtiyaç uyandırmak zorundayız.bakınız apple samsung gibi firmalar ürettikleri elektronik ürünleri şu an dünyada insanlar satın almak için gerektiğinde günlerce mağaza önlerinde bekliyor.çünkü buna bir açlık bir ihtiyaç duyuyorlar.keza volvosu mercedesi yada diğer otomobil markaları.emin olun bunlar bizim üretemeyeceğimiz ürünler değil.en basitinden adidas nike scethers gibi eşdeğer kalite de ayakkabı üretmek de mi bu kadar zor?

zor olan ne biliyor musunuz? bireysel sorumluluk farkındalığı. bireysel sorumluluğunun farkında olmayan insanlar ya aman banane bana dokunmayan yılan mantığında af edersiniz kaidesini yerinden kaldırmaya bile üşenen insandır.cem yılmazın da bir gösterisinde dediği gibi elin oğlu üretir bu tip insanların da eline verir sonra bu tip insanlar da ya bu ürünler yokken biz napıyorduk ya diye sahte sefasını sürer.

her birey her şahıs vazife sahibi olmalıdır.sürekli olarak yeni fikirler üretmeli ve ürettiğimiz önce fikirlerimizle sonra ürünlerimizle dünya halklarına bize karşı bir ihtiyaç uyandırmalıyız.sakıp sabancının da dediği gibi çalışmak çalışmak çalışmak...

unutmayın kolay elde edilen para kolay kaybedilir.yıllarca emeksiz sürdüğümüz bu sefanın illaki cefasını da çekeceğiz.

vakit çemkirme vakti değil lazımla kazım iş görmüyor artık.vakit önce ele kalemi alıp plan oluşturma sonra da bu kağıttakini tornadan çıkartıp insanlara ihtiyaç haline getirme vaktidir.