bugün

iron man

her saniyesi ile, müzikleri ile, karakterleri ile insanı kendinden alan, kalbini yerinden çıkaran morun daha da ötesinde, harikulade bir film.
tony stark'ı ibrahim kutluay'a benzetebilirsiniz. teknolojisiyle yuh dedirtir insana. ulan hologramla zırh tasarlıyor, alıyor hologramı takıyor koluna. efektleri söylemeye gerek yok.. dövüş sahneleri çok iyi yaratılmış, mağarada yapılan iron man'in kötü adamla dönüşü ve iron man'in kavgası filmin en iyi sahnelerinden sadece biri. son sahneyi daha da ayrıntılarıyla anlatmaya çalışayım:

iron man'le eski iron man'deki kelin dövüşü çok zordu. pepper'in tüm reaktörleri açması sonucu patlama oldu, eski iron man'in tüm enerjisi gitti, tony stark ise çatıda yatıyordu, enerji kaynağı sönüp sönüp yanıyordu, zoom yapıldı, yanıp yanıp sönüyordu, söndü.. o an boyunca hiç yanmadı.
sahne değişti, tony stark evinde, pepper hafiften pansuman tarzı bir şey yapıyor. gazete okuyor kahve içiyordu sanırsam. bişeyler konuştular, tony stark basın toplantısında. kürsüde tony stark yok ben tatildeydim, iron man nedir bilmiyorum tarzı laflarla iron man olmadığını anlatmaya çalıştı. basın mensupları oturuyor sakince dinliyor, pepper kapının yanından izliyor tony stark'ı, ordudaki kankası ise geliyor yanına, eline bir kağıt tutuşturuyor, kulağına fısıldıyor: "sadece yazanı oku." ve tony stark utana sıkıla, zor bir şekilde düşünüyor, sonra tam bir delikanlı gibi:
"ben iron man'im" diyor.. herkes ayağa kalkıyor, bir gürültü, her yerden flaşlar patlıyor, tony'nin suratında bir gülümseme, film bitiyor...

defalarca izlerim ben bunu.. dvd'si çıkınca alır tüm gün izlerim lan.
kaçırmayın derim böyle güzel filmi.