bugün

islam

kimisinin iddia ettiği gibi terörist dini filan değildir.

yahu islam terörist dini ise, hiç sevdiğiniz müslüman bir kişi yok mu etrafınızda? ananız, babanız, arkadaşlarınız? o zaman söz konusu kişiler terörist mi oluyor? yok öyle bir şey!...

bütün dinler için geçerli şöyle bir kural vardır: dinlerden kim neyi isterse o sonucu çıkarabilir. bu eskiden de böyleydi, şimdi de böyle, yarın da böyle olacak.

yani mesele dinin kendisinden çok, "din anlayışı"ndadır. misal hıristiyanlığı ele alalım. haçlı seferleri, türlü katliamlar, engizisyon yargılamaları filan hep bu din uğruna yapıldı. peki ya şimdi? incil mi değişti ki şimdi kimse çıkıp hıristiyanlık adına pislik yapmıyor? hayır, değişen incil, tevrat filan değil, din anlayışıdır.

kardeşim "benim dinim terörist dini değil. şahsen din adına teröristlik yapmak istemiyorum, yapanı da desteklemiyorum" diyen adama, "hayır, senin dinin terörist dini. hadi teröristlik yap ya da dinini bırak" demenin amacı nedir?

hayır, o değil, batılıların şu "islam dini terörist dinidir" propagandasının amacı apaçık ortada değil mi? aklıma gelen ama dillendirmek bile istemediğim bazı çok felaketli senaryolar yarın öbür gün gerçekleşirse, batılılar "ya bunlar ateistmiş. müslümanlar gibi muamele etmeyelim" mi diyecekler?

gerçek şudur: bizler türkiye'de yaşıyoruz ve halkımızla kader birliği içindeyiz. yabancıdan gelecek iyiliktense, halkımızdan gelecek kötülük yeğdir.