bugün

gecenin yarım kalmış hayali

tübitak adına hazırlamış olduğum 5 tanesi adıma patentli toplamda 37 adet proje vardı. toplamda 14 yıllık bir zamanımı aldı ama evet gocunmadan çalıştım. hayatımdaki öncelikleri geri plana attım yeri geldi arge için cebimde ki tüm parayı harcadım. büyük büyük adamlarla toplantılar yaptım, büyük büyük şirketlerin tekliflerini geri çevirdim. neden? projeler tübitak kanalı ile hayat bulsun, yerli üretim yapıp memlekete kazandıralım diye.

benim hayallerimi, ülkenin muhtemel kazançlarını tübitak isimli bir kurum yarım bıraktı sevgili sözlük yazarları. daha doğrusu tübitak adına hayatında bilimsel çalışma yapmamış "abiler". tabi işin rengi sonradan ortaya çıktı, verilmeyen destek programlarının meğerse paralel mensuplarına peşkeş çekildiği... hepsini anlatsam burdan bağdata yol olur.

hani televizyonlarda yerli mucit bilmem ne icat etti şeklinde haberler görüyorsunuz. bu mevzu öyle değil değerli sözlük mensupları. bilimsel araştırmalar, arge çalışmaları, uluslar arası proje kurulları vs gibi külliyatlı uğraşlar. çöpe atılan onca emek ve önü kesilen onca hayal.

gece gece dertlendim, alın size geceye bırakılmış 37 tane yarım kalmış hayal, yarım bırakılmış yüzlerce milyon dolarlık milli kayıp. saygılarımla.