bugün

kuran ı kerim aldatmacası

"""""5-) bazı bilimsel gerçekleri veren ve bunların okunan kitapta olduğunu idda eden insanların; sayın muhammedden binlerce yıl evvel yaşamış ve öklid geometrisini bulmuş, suyun kaldırma kuvvetini keşvetmiş, mutlak biçimde astronomik hesaplar yapmış kişileri tanrı olarak kabul edip önlerinde secde etmeleri gerekirdi. belli ki bu kişiler j. verne okumamışlar. eğer okumuş olsalardı okunan kitaba imanları zedelenirdi. adamcağız o zamanlardan deniz altını kurgulamış, hemde bütün ayrıntılarına kadar..."""""

gibi bir alıntı yapabildiğim anlamsız iddialarla dolu başlık.

neymiş, geçmişte büyük bilimsel buluşlar yapanlara secde etmemiz gerekiyormuş... hiçbir şeyden haberin yok!!!

şimdi sana ve senin gibi düşünenlere inanmanız için bir mucize gösterilecek. cehenneme gitmesi kesinleşimiş olanlar aynen kuran'daki yine mucizevi bir şekilde haber verilen cümleyi kuracaklar: bu bir sihir(gözboyamacılık)

şimdi okunan kitabı aç ve 16. sureye bak. surenin isminin nahl suresi olduğunu göreceksin. nahl arapça "dişi arı" demek. sure numarası olan 16, arının kromozom sayısıdır. peki durup dururken neden arının kromozom sayısı, bu hayvanın ismiyle adlandırılan sureye sure numarası olmuş? bütün türlerde erkeğinin ve dişisinin kromozom sayıları aynıdır ama arılarda bu bir istisnadır. arılarda dişiler yani işçi arılar 16 çift, erkeler ise 16 tek kromozoma sahiptirler. okunan kitabı yazan bu istisnadan haberdardı.

şimdi okunan kitapta nahl suresini hazır açmışken 68. ve 69. ayetlere de bakıver. işte surenin ismini aldığı ayetler bunlar:

68. Rabbin bal arısına: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan kendine evler (kovanlar) edin.


69. Sonra meyvelerin her birinden ye ve Rabbinin sana kolaylaştırdığı yaylım yollarına gir, diye ilham etti. Onların karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet (bal) çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Elbette bunda düşünen bir kavim için büyük bir ibret vardır.

ev edinen yani petek inşa eden, bitkileri dolaşan ve bal çıkaran sureye ismini veren dişi arılardır.

şimdi sen peygamberimizin bir genetik profesörü ve zoolog olduğuna hatta bir istisnası olan arının kromozom sayısını arı isimli sureye numara yapabilecek usta bir yazar olduğuna inanmaya devam edebilirsin.