bugün

hacker ana

gazete kokusunu özleyip kendime gazete aldığım bu güzel pazar gününü zehir eden reklam kahramanı**,sürrealist bir kişiliğe sahip olmam dolayısıyla bunu yapan reklamcı* insanların taksimde sallandırılmalarını önerebilirim ama bu yargısız insaf olur,tabi öncelikle kişiyi ve reklamı,bilahare mottoyuda açıklayacağım.
http://www.exper.net.tr/hackerana.gif linkinde görebileceğimiz,adının hacerden sükseli bir "hacker" a dönüşmesi sonucu hacker ana olan teyzemizin kullanılmış olduğu reklamda exper marka bilgisayarların en son teknolojiyi kullandığı belirtiliyor.
herhalde reklamcı arkadaşlar fbi'ı hackleyen,ortalığı tarumar eden en asil duyguların insanı olan hackerlarımızdan* ve bu tür sitelerin kazandığı olağan üstü başarılardan(!) dolayı,en son teknoloji kullandıkları bilgisayarları pazarlamak için uygun bir yol olarak görmüşler.işin kötü kısmı ise,hergün bilimum meyda organlarında karşımıza çıkan hacker gençlerin hazin sonlarıdır,tabi birde onların vurgunculuk,talancılık,dolandırıcılık hikayeleri..nasıl bir mantıkla onları bir bilgisayar markasının reklamında kullanmak üzere tasarlamış ve bunun için dahada kutsal bir konumda olan anneleri kullanabilmişlerdir.
Acınasıdırlar,yuhalanası,protesto edilinilesidirler,lakin ülkedeki benzeri örnekleri hatırlanınca "vah vah benim ülkeme,neler oluyor böyle" içlenmelerine imkan veresidirler..

mottolarına gelince,hacker anada burda herkes exper almaya koşsun gibi garip asalakça bir motto düşüncesi veren bir marka neden alınır orasıda ayrı bir sorunsala gebedir.madem ki hedef kitle bilgisayar ile yeni tanışan genç güruhlardır,öyleyse daha eğitici,öğretici,araştırmacı gençlik havası aşılamak isteyen bir başka ana figürü konulamazmıydı,niyetiniz ülkenin o son model(!) bilgisayarları kullanan gençlerin,iyice kolaylaşan internete bağlanma ortamında hazırcı,proğramcı* gündelikçi ezik insanlar olarak yetişmesini mi sağlamaktır,yoksa "biz satalım gerisini düşünürüz,allah kerim" mantığımıdır?..
yalnız arkadaşların bilmediği birşey vardır oda böyle ve benzeri kampanyalarla satış yapmaya çalışırlarsa,yarın öbürgün ebeveynlerin çocuklarına bilgisayar almaktan kaçacağı ve şirketlerin satışlarının düşeceği gerçeğidir..

En kısa sürede akıllarını başlarına almaları dileğimizi ileterek,hacer anaları bir reklam materyali olmalarından o sünger beyinlerini çekmelerini arzu ediyoruz.