bugün

stajyer

cesitli branslarda bir cok kez sahip oldugum statüdür. bazilarinda ezildim, bazilarinda da el üstünde tutuldum. "stajyer her zaman ezilmelidir" diye konusmalari da duydum.

su an kendim stajyerlerden sorumlu birisi olarak onlari daha iyi anlayabiliyorum. öncelikle stajyerin görevi sadece orayi burayi temizlemek, süpürmek, getir götür isleri yapmak degildir. stajyer calismak icin gitmis oldugu firmada yapmak istedigi isin tam olarak nasil bir is oldugunu ve kendisine uygun olup olmadigini ögrenmek icin orada bulunur. bu yüzden kendisine verilecek görev ve ödevler dikkatli bir sekilde verilmelidir.

temizlik, derleme toplama konusuna gelince de; arada bir bunu da yapmasi gerektigini bilmesi icin yapilmalidir ama bu görevi tek basina yapmamalidir. ayni zamanda calisanlardan birisiyle birlikte ve hatta kendisinden sorumlu kisi ile birlikte yapmasi onu daha da motive edecektir. en azindan aklina takilan sorulari sorma, calisanlari tanima, firma veya kurulus hakkinda daha yakin bilgi alabilmesi icin calisanlarin onu "bedava isci" statüsüne yerlestirmek yerine "bizden birisi" olarak görmesi gereklidir.

stajyerler candir. benim icin yumurtadan yeni cikmis civciv gibidirler.

yerim lan sizi.