bugün

hak dinin islam olduğu düşüncesi

Bu düşünce yüzünden kuran kurslarında o çok şaşırdığımız tecavüz, taciz haberlerini duyuyoruz. Bu kafaya göre bir insan müslümansa, zaten diğer dinlere mensup insanlar gâvur ya da kâfir'dir. Hak din olan sadece islam'dır, hatta sadece onların islam'ıdır, başka mezheplere inanıyorsan, onlardan değilsen gene gâvur sayılırsın.

Müslüman'san, namaz kılıp, oruç tutuyorsan cennete gitmelisin. Zaten cennete gideceğin için geri kalan herşey sana haktır. Günaha giriyorsan da Allah affetsin'dir. Siz zannediyor musunuz ki 3. sayfada çıkan haberlere konu olan, hırsız, katil, tecavüzcü herifler müslüman değil. Hepsi bu ülkede yaşıyor. 5 vakit namaz kılmıyorsa bile en azından Cuma'ya gidiyorlar.

Biz ahlâkı zamandan ve kişilerden bağımsız olarak içselleştiremediğimiz için Cumhur'un başından tut, taksicisine kadar herkes riyâkar, yalancı, yüzsüz, sahtekâr, hırsız. Adalet yok, diyoruz. Adalet sizde var mı? Siz çalıştığınız kurumda, günlük hayatınızda, sıra beklerken adil oluyor musunuz? Öğrencisi kopya çekmiyor mu bu ülkenin? Baba, erkek çocuğunu kayırırken kız evladını ezmiyor mu?