bugün

boen ithalat ihracat ve tek hiz dolandırıcılığı

ithalat sektöründe faaliyet gösteren şirketimizin süresi dolan zorunlu belgelerinin yenilenmesi konusunda özen belgelendirme ve danışmanlık tld şti. ve boen ith. ihr. ve teknik hizmetler adlarında faaliyet gösteren şirketlerden firmaların sahibi olan engin k.' dan sözleşme karşılığı servis kurulumları ve sshyb belgesi çıkartılması için anlaştık. (belirtilen iki firmada aynı kişiye aittir. )

imzaladığımız 30 günlük iş sözleşmesine istinaden ön ödeme olarak 7.100 tl belirttiği hesaba gönderdik. sözleşme süresi sonucunda hiçbir evrak işlemimizin gerçekleştirilmediğini öğrendik. firmayı ve firma sahibi olan şahsı defaatle aramamıza ve mail atmamıza rağmen herhangi bir yanıt alamadık ve belirtilen adreslerde böyle bir firma olmadığını öğrendik.

firmanın web sitesi ve telefonları kapanmış. aradan 5 ay geçmesine rağmen herhangi bir sonuca ulaşamadık. icra takibi başlattık. fakat tebligat gönderdiğimiz adreste bu isimde bir şirket veya şahıs bulunmadığı yanıtını aldık. resmi olarak şirket hesabımızdan fatura karşılığı gönderdiğimiz 7.100 tl'nin geri ödenmesi ve bu şahıs hakkında gerekli yasal takibin yapılması için nitelikli dolandırıcılıktan savcılığa suç duyurusunda bulunduk. bazı başka firmalarında bu firma tarafından dolandırıldığı bilgisini aldık. sizleride aynı hataya düşmemeniz için bilgilendirmek istedik. lütfen dikkat.