tarikat

hurafelerin ve şirkin kol gezdiği tarikatların islam'daki yeri nedir? ben söyleyeyim: hiçbirinin islam'da yeri yoktur, alayı kuran'a ters öğretileri yayarak âdeta halkı aptallaştırmak için yarışırlar. tarikat kültürünün bu ülkeye de, dünyaya da hiçbir olumlu katkısı yoktur. her türlü pisliği bulabilirsiniz tarikatlarda. halkı her açıdan sömürmek için inşa edilmiş, kula kul olmayı amaç edinmiş, din kisvesi altında her türlü şeytani öğretiyi millete kakalayıp, birtakım çıkarlar elde etmek için ortaya çıkmış olan, islam'a taban tabana zıt yerlerdir tarikatlar.

tarikatlara girenlere verilen tarikat terbiyesini anlamak için bir tarikatın müride, uyulmasının zorunlu olduğu yedi madde diye verdiği listeyi görelim:

1-) mürşidine (şeyhine) tam teslim olmak ve hiç kimseyi mürşidinden

üstün bilmemek.

2-) zeki ve idrak kabiliyeti yüksek olmak.

3-) şeyhinin hizmetinde hareketli ve atılgan olmak.

4-) sözünde sadık ve güvenilir olmak.

5-) malını ve mülkünü şeyhinin hizmetine vermek.

6-) mürşidin (şeyhin) ve tarikatın sırlarını gizli tutmak.

7-) canını şeyhi yolunda vermeye her an hazır olmak

lütfen şu makaleyi okuyunuz: http://www.kurandakidin.com/2011/10/15-tarikatlar/

haberin olsun, halis din yalnızca allah’ındır. o’ndan başkalarını evliyalar edinerek “biz bunlara yalnız bizi daha fazla allah’a yaklaştırmaları için kulluk ediyoruz” diyenlere gelince; allah tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmünü verecektir. şu bir gerçek ki allah yalancı, inkarcı kişiyi doğru yola iletmez.

39– zümer suresi 3

rabbinizden size indirilene uyun. o’ndan başka evliyaların ardına düşmeyin. siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz.

7– araf suresi 3