incil de bilimsel hatalar

darwin fikri ortaya atınca zaten hrisityanlar buna aşırı direnmiştir. şimdi de müslümanlar direniyor ama sokup çıkarıp üstüne attırmıştır da denebilir darwin reisin fikri. bilimsel hata dini metinlerde aramak güçtür. sonuçta onlar da aynen bizim ayet bükücüler gibi kendi kitaplarına yeni çıkan bilimsel buluşları bir şekilde uyduruyor.

mesela papa bile evrimi kabul etmiştir. şimdi dün evrime direnenler neden direndiğini bilmediği gibi papa kabul edince neden kabul ettiğini de bilmiyordur.
ulan madem bu dinle çelişmiyordu o zaman ne sikime bu kadar yıl direndiniz insanı yordunuz?

çünkü artık git gide kendini kabul ettirdi bu ve baktılar olmuyor dini algıyı buna uyarladılar. şimdi aynısı müslümanlarda da var, bugün bu fikre direnenler olduğu gibi bunu kabul edip dine uyduranlar da var. sonuçta din istediğin alana çekilir ama bilim öyle değil, kanıtları var çünkü.

o yüzden bilimsel bir hata aramak kutsal metinlerde boştur çünkü bunun için aktif çalışıp ayet esnetenler var ve buna karşı direnmek oldukça güç.

ha darwinin fikrinin ister din kabul etsin ister kabul etmesin, bu fikri bilen biri zaten dine her alanda darbe vurduğunu bilir. hatta akıllı tasarım ve insani merkezciliği yok etmiştir.
insanın öyle planlanmış bir tasarı ürünü olmadığını ortaya koymuştur.
özetle gidip incile bakıp aa şu yanlış demek, bu bilime uymuyor demek boşunadır. türkçeye çevrilince bozuluyordur falan, kitap kusursuzdur insanlar yanlış yorumlamıştır, insan aklı sınırlı olduğu için anlamamıştır falan filan. bunla baş edemez kimse.

o yüzden darwin i sevin ve ona küçük süprizler yapın.