bugün

alex vs hagi

Oynadıkları mevki itibarı ile yapılabilecek karşılaşmadır.

Bir kere ikisi de önemli ve büyük futbolcudur.

Ancak aynı düzlemde yapılacak karşılaştırma burada biter. Kişisel yetenek olarak Alex Hagi'den birkaç gömlek üstün bir futbolcudur. Futbol zekası olarak Hagi'yi Alex seviyesine çıkararak mukayese etmek yanlıştır. En önemlisi karakter olarak Alex Hagi'den kat be kat üstün bir futbolcudur. Hagi'nin Alex'e karşı üstünlük yaratan tek şansı doğduğu ülkedir. Romanya'dan futbolcu say denildiğinde akıllara toplamda 3 sezon ispanya'da oynadığı için Hagi gelecektir. Alex'in ülkesi ise futbolcunun harman olduğu yerdir.

Kısaca futbol ve karakter yeterlilikleri açısından Alex birkaç Hagi etmektedir. Bunun aksi iddia ve ispat edilemez çünkü futbolun temel değerlendirme ölçütü istatistiktir. Alex futbolu bıraktığında Hagi'nin toplamda attığı gol ve asist sayısının tahmin ediyorum iki katı istatistik yapacaktır. Sakın kimse efendim o ispanya'da oynadı ama diye itiraz etmesin, Hagi ispanya'da Roberto Carlos gibi 13 sene kalmış bir futbolcuda değil. 4 sezon kalmış 2 sezon düzenli forma bulabilmiş. Ayrıca her sezon 20 gol atan bir futbolcu da değildi. Daha sık oynama şansı bulduğu Real Madrid forması altında 2 sezonda toplam 15 gol atmıştır. Barcelona'da ise sık sık yedek kulübesinde oturmuş 2 senelik Barça macerasında 24 resmi maçta ilk 11'de sahaya çıkmıştır. Hele ki Barca'daki ikinci sezonunda gözden çıkarılmış kulübenin gediklisi olmuştur.

Alex ve Hagi kıyaslanacaksa Türkiye performansları ile kıyaslanmalıdır. Alex'in attığı gol ve yaptığı asist sayısını Hagi'nin attığı gol ve yaptığı asist sayısı ile karşılaştırma işini futbolun temel gerçeklerinden uzaklaşarak Hagi'nin Alex'ten iyi olduğunu iddia edebilen galatasaray taraftarı yazar arkadaşlara bırakıyorum. Futbolun en değerli iki ölçütü gol ve asisttir. Alex Hagi'den daha golcü, en az onun kadar spekteküler, yaptığı asistleri itibarı ile Hagi'den daha üstün futbol zekasına sahip, kişilik itibarı ile de Hagi'den apayrı yani beyefendi bir insandır. Hagi'yi Türkiye futbolu kadar tükürmeleriyle, dirsekleriyle, hakemleri itip kakmasıyla, kavgacılığı ile ve de telefonunu kaybettiğinde yaptığı "hepiniz hırsızsınız" terbiyesizliği ile de hatırlayacaktır. Alex geldiğinden beri beyefendi duruşuyla, gollerini sıralamaktadır. Belki de budur bazılarını çılgına çeviren...