müslüman ülkelerin gelişmemiş olmasının sebepleri

Batının sanayileşmiş ülkelerinin bu ülkeleri sömurmesi yüzünden gercekleşen durumdur.

Üstelik günümuzde "müslüman" olan kişinin bunu islama yamamaya çalışması ise emperyalizmin nasıl da insanları benliğinden uzaklaştırabildiğinin kanıtıdır.

Üstelik batının yaşadığı pozitivist sürecın aslında ne kadar yanlış bir durum olduğu apaçik ortadayken,batılı bunu kabullenmişken, hala Türkiye'de islamla toplum arasına duvar örülmeden Ülkenin kalkinamayacaginı düşünen, gelişmisliğin ancak islamdan uzaklaşmakla mümkün oldugunu düsünen aşağılık psikolojisiyle hareket eden, kendini kabullenemeyen insanlar da oldukca fazladır.

Doğu medeniyetine batılının oryantalist baskması normaldr, zira o batılıdır ve o pencereden bakabilir. Ancak doğu medeniyetinin içinde yasayan hele hele müslüman olan birinin oryantalist olması, ancak ve ancak benliğini kaybetmekle açıklanabilir.

iste Batı Müslümanlara ve Tüm islam alemine kendinden utanmayı benimsetebilidği için ve sözde aydın/elit Beyaz Türk batının bayrağını severek taşıdığı için Müslüman ulkelrr geri kalmıstır.

Altında yatan çok daha fazla neden vardır. Emperyalizmin orta ve güney Afrikada, ortadoğuda balkanlarda, filistinde, kuzey afrikada be bunlardan da önce Hintistan da, 1800 lerde Guney amerikada ve 200 yıldır uzak doguda Milyonlarca insanı katlettiği, buradaki kalan milyarlarca insanı nasıl sömurdügü asikardır. Buna laf etmeyip islami yaftalsmaya çalışanlar ise Dünyanın en iki yüzlü en namussuz insanlarıdır.