bugün

scottish fold

burnu çok güzel ve kulakları kıvrık olduğundan iran ve siyam kedilerinden çok daha tatlıdır.kulakları dik değil, aksine bildiğiniz yere bakıyor. hatta annem bizim kediyi brigitte bardot burunlu diye seviyor. ayrıca iran kedisi gibi çok tüylü olmadığından fazla tüy dökmez. bu tüy meselesi kullandığınız mamaya da bağlı. yavru scottish kediler için royal canin 36 kullanırsanız çok az tüy döktüğünü göreceksiniz.

bu kediler ergenliğe de geç giriyor ve sokak kedilerinin yaptıklarını yapmıyor. bizim erkek kedimiz 12 mart 2014 doğumlu ve 1 yaşına çoktan girmiş olmasına rağmen sadece odaları gezip koklayarak dişi kedi arıyor, bir de tırmalama tahtasını önünden geçtikçe tırmalıyor hepsi bu. ergenliğinin bize hiçbir zararı olmadı. sokak kedileri olsa sürekli miyavlayıp gece kimseyi uyutmuyor ayrıca dişi beni bulsun diye sağa sola idrar bırakıyormuş. çok temiz kedi, çok memnunuz kendisinden. sorun yaşamadığımız için kısırlaştırmayı düşünmüyoruz.

hepsinden de önemlisi çok sevgi dolu bir kedi. bazen sevilme krizi tutuyor ve bacaklarıma sürtünüyor ve sonunda yere yatıp "beni sev" anlamında kafasını geriye atıp boynunu sonuna kadar açıyor. bu anlar gerçekten ikimiz için de çok sevgi dolu ve mutluluk verici. ilk başta gerçekten evde kedi istemiyordum ama şimdi scottiish kedimizden çok memnunum. eve sürekli pozitif enerji saçıyor. melek gibi bir şey..

ama arada ergenlikten tırnaklarını da çıkarıyor. maması bitince mamasının bittiğini anlatmak için ayak parmaklarımı ısırmaya da kalkabiliyor. dolayısıyla bu melek yavrular karşısında biraz temkinli de olmak gerek:)

yukarıda başka yazarların da belirttiği gibi söz dinliyor. eğer masaya çıkmak gibi yanlış hareketler yaptığında "hımm, aaa" gibi kelimeleri yüksek sesle telaffuz ederseniz yanlışının farkına varıyor ve bir daha yapmıyor. mesela bizim kedi bazı odalara girmesinin yasak olduğunu biliyor. kapıyı açıyoruz ve o odalara giremiyor, eşikte öylece bekliyor. eğer biz onu kucağımıza alıp yasak odaya götürürsek de bu kez ona iyilik yaptığımızı anlıyor ve bizi sevgisiyle ödüllendiriyor. hemen kendini yere atıp boynunu açıyor.

kısacası iki varlık arasındaki sevgi bir kedi söz konusu olsa bile karşılıklı "alış-veriş" şeklinde olduğunda sağlıklı bir şekilde yürüyor. kedi bile sadece "alış" yapmıyor. bu nedenle lütfen siz de kendi ilişkilerinizi bir gözden geçirin. ilişkiniz sadece "alışa" ya da sadece "verişe" dayalıysa ilişkinizde bir hata olduğunun bilincine varın ve ilişkinizi "alış-veriş" zeminine oturtmaya gayret edin.
güncel Önemli Başlıklar