bugün

sinemia

yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum. şimdi size yaşadığım sorunları anlatacağım. ona göre aklınızda bulunsun.

öncelikle sistemi anlatayım. öncelikle kartınız elinize ulaşıyor. sonra mobil uygulamayı indiriyorsun. sisteme kayıt mayıt işlemlerini bitirdikten sonra sözde bilet almaya hazır oluyorsun.

anlattıklarına göre iki şekilde sinema bileti alabiliyorsun. birincisi; bilet alacağın sinemaya gidip mobil uygulamadan check-in yapıyorsun. ve uygulama sana bir kod veriyor. bu kodu gişedeki arkadaşa gösteriyorsun ve biletini alıyorsun. ikincisi; yine uygulamadan check-in yapıyorsun ve biletini sana verdikleri kartla alıyorsun. kartına da her gün belli miktarda yükleme yapıyorlar. ancak check-in yaptıktan sonra yarım saat içinde bileti satın alman gerekiyor. yoksa günlük hakkın doluyor. check-in yapmadan karttan bilet alman da yasak ve kartını iptal etme hakkına sahip oluyorlar.

şimdi gelelim bu firmanın beni 3 defa nasıl mağdur ettiğine. ilk sıkıntımı historia'da yaşadım. işten çıkmışım koşa koşa filme yetişmeye çalışıyorum. sinema kuyruğuna girdim, check-in yaptım. uygulama bana herhangi bir kod vermedi. ben de karttan alayım dedim. ama kart hata verdi. iki kere denettirdim ama sonuç başarısız. üstelik içinde bakiye de vardı. hemen mail attım bunlara. tabi o an dönmediler. ben de sinirle çıktım minibüse bindim. film de kaçmıştı zaten. mail atmışlar, hala sinemadaysanız biletinizi alabilirsiniz diye. adamlar resmen dalga geçiyor. o gece sürekli mailleştim bunlarla. hiçbir şekilde çözüm bulamıyorlar. bankayı suçluyorlar. neden bana kod gelmediğini sorduğumda da bazen olabiliyor diyorlar. bak bak bazen olabilirmiş!

ikinci yaşadığım sorun nişantaşı city's'de oldu. yine check-in yaptım. ve kartımdan yine bilet alamadım. çünkü zahmet edip kartıma yükleme yapmayı unutmuşlar. sinirle yine bunlara mail attım. geçen seferki gibi "mağduriyetiniz için özür dileriz bla bla bla, memnuniyet açısından üyelik süreniz bir gün uzatılmıştır bla bla bla, sıkıntınız çözüldü bla bla bla" şeklinde cevaplar yazdılar. ikinci defa gişede mal gibi kaldım. tüm iyi niyetimle kartımı kullanmak istediğimi, aksi taktirde iptal ettirmek zorunda kalacağımız belirttim. 3. defa böyle bir şey yaşamak istemediğimi kesin bir dille ilettim kendilerine.

ve gişede üçüncü defa mal gibi kalışım dün akşam gerçekleşti. çemberlitaş şafak movieplex'e gittim. check-in yaptım ve yine uygulamadan kod gelmedi bana. karttan çektirmek istediğimde de hata verdi. o an gişede nasıl sinir küpüne döndüğümü tahmin edemezsiniz. defalarca uyarmama rağmen boktan sistemleri yine patladı. kartımda bakiye olmasına rağmen soktuğumun kartı çalışmıyor. kendi cebimden para verip bileti almak zorunda kaldım. filme girer girmez de mail attım kendilerine. bana verdikleri cevap şu:

"yaşamış olduğunuz aksaklıktan dolayı üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. banka ile iletişime geçilmiştir, konu hakkında gerekli güncelleme sağlanmıştır satın almış olduğunuz bilet iadesini gerçekleştirip sinemia kartınız ile biletiniz satın alabilirsiniz."

cevaba bak amına koyim. filme girmişim ve bana bileti iade et, sinemia kartından tekrar al diyor. yemin ediyorum şaka gibiler herhangi bir telefon numaraları da yok. sadece mail üzerinden haberleşebiliyorsunuz. bu şekilde de kesinlikle sorununuzu çözemiyorlar. 6 aylık üyelik satın aldım ve her ay kartımdan 59 lira çekilecek. hayatımda bu kadar paramla rezil olduğumu hatırlamıyorum.

son olarak üyeliğimi iptal ettiler. gerekçeleri ise internetten aldığım bilet için check in yapmamam. check in yapılmadığı zaman tutarı ya kredi kartından çekiyorlar ya da üyeliğini iptal ediyorlar. adamlar kredi kartımdan çekmeyi değil de üyeliğimi iptal etmeyi kolay bulmuşlar sanırım. ya da işlerine öyle gelmiş. dünden beri mail atmama rağmen tek bir cevap dahi yok. madem check in yapmayı unuttum, çeksene bedelini kredi kartımdan. kâr yapacaklar diye adam sikiyorlar.

maillere cevap gelmeyince başka bir mail adresimden "nasıl üye olurum" şeklinde mail attım. tahmin edersiniz ki ona anında cevap attılar. dur bakalım bana yazacaklar mı?

tavsiye; şiddetle tavsiye etmiyorum. keklenecek, parasını alacak adam arıyorlar. fikirleri güzel olsa da uygulamaları ve müşteriye yaklaşımları berbat. bu neden müşteri hizmetleri koymamışlar.