bugün

speedygonzales

pkk sempatizanı olmayan yazardır. anlatmaya çalı$tığı $ey $udur:

- bu sözlükteki hiçbir yazar pkk nın bebek öldürdüğünü görmedi. sadece ölü bebek fotoğrafları gördü.

- bu sözlükteki tüm yazarlar aynı $ovenist ilköğretim eğitimini aldı, aynı $ekilde osmanlıya, türklüğe bağlandı. ancak $urada bir hata var, $anlı osmanlı ordusu arnavutluğu alırken 9 senelik yenilginin ardından ku$atmada ba$arıya ula$mı$tır. ancak ne hikmetse bizim bu 9 senelik yenilgiden hiç haberimiz yok. verdiğim örneği anlayamayan ki$ilerin, george orwell'in 1984'ünü okumalarını tavsiye ederim.

- bu sözlükteki hiçbir yazar, jandarmanın ve türk ordusunun güneydoğu'da tam olarak neler yaptığını bilmiyor.

- bu sözlükteki tüm yazarlar, ermeni soykırımı hakkındaki delillerin varlığından emin, ama bu sözlükteki hiçbir yazar bu delilleri somut olarak görmü$ değil.

size bu konuda milyonlarca örnek verebilirim. isterseniz çıplak fotoğrafları için tıklayınız habercilik anlayı$ından, isterseniz halkımın uğradığı dezenformasyondan.

ben size ne ermeni soykırımı oldu diyorum, ne de pkk özgürlükleri savunan bir örgüttür diyorum. ancak ermeni soykırımı olmamı$tır da demiyorum. çünkü ben vatan gazetesinin attığı ba$lıklara, ya da solcu dergilerde gördüğüm gaz pompalayan man$etlerden kaptığım ate$le yazmıyorum buraya.

geçen gün ne ya$adım biliyor musunuz? 16 yıllık tanıdığım iki insanın kar$ıla$ması. biri yıllarca bana bakmı$ teyzem idi, biri de bana çok yakın bir insan olan, izmirlilerin bilebileceği bir isimdi, kumrucu sabri, sabri abim.

teyzemin söyledikleriyle donakaldım. anneme aynen $öyle diyordu. 'abla, sabriler kürtçe konu$uyor, artık oradan alı$veri$ yapmayalım.'

ben sabri abinin hiçbir zaman bir yere bomba attığını, ya da bebek öldürdüğünü görmedim. sadece i$ini yaparak insanlara iyi davranıyordu, yurdumun bir insanıydı.

ben bu ya$ımda doğuya da gittim. bir sınıfta türkçe bilmeyen öğrencilerin türkçe konu$maya çabalamasına da $ahit oldum 16'ımda. insanlardan tiksindim, davranı$larından tiksindim onların. empati kurup anlamaya çalı$tım.

hrant abim öldüğünde ise, çok üzüldüm, yazılarını okumayan insanların arkasından ettiği beddualara üzüldüm, beddua edenlere de kızamadım, kendime kızdım.

bir $eyleri deği$tirmek istiyorum. bu sözlük benim aracım. pkk terör örgütüdür dememi isterseniz, derim, çünkü pkk ba$langıçta olmamasına rağmen, son 10 yıldır bir terör örgütü. ancak onları anlamaya çalı$mazsanız, bunlar pkk'lı, ellerini sıkmayıp gebertelim, hepsi ölsün derseniz, i$te burada asıl terörist siz oluyorsunuz.

bu entry'i okumadan eksileyecek bir çok insan var biliyorum, ancak yine de yazıyorum:
ki$isel tanım: dü$üncelerini açıklarken yılmayacak, öfke püskürmemeye çalı$an yazardır.
çocuk öldürmekle suçlananları da tanımı$, suçlayanları da tanımı$ yazardır.