bugün

arkadaş grubundaki siklenmeyen kişi

sözlükte 11-16 yaş aralığında şahıslar vardır diye tahmin ediyorum, ki başlıkta yansıtılan sorun daha fazla bu yaslarda problem olur.

Sorun tam olarak nedir?

Oncelikle kendini hep fazladan hissetmektir, bu da o grupta kalabilmek için extra çabalar vermenize sebep olabilir.
Dedikleriniz dinlenmez, zaten genelde sessiz bir insansinizdir, bir de zaten o insanlarin anlattikları size haz vermediginden konuya dalamazsınız.
Yalniz kalmamak için onlarlasindir zaten, bu da onlarin sana (sana diyorum, tanısıyoruz artık) yuksekten bakmalarina sebep olur.
Bir nevi sıgıntılık degil mi?

Bu durumu 11 ve 14 yaşlarımda çok sık yasadım, rahatsız edici bir insan (estetik, karakter, ve hijyenik yönden) olmamama ragmen nedense hiç kimseyle saglam bir arkadaslık kuramaz ve kendimi daima bir sıgıntı, bir "istenmeyen şahış" gibi hissederdim.
Ki hissetmekten öte, sahiden durum öyleydi.

sebebini halen bilmiyorum, ama öyleydi.

O yüzden oralardan geçmiş biri olarak size verebilecegim tek tavsiye: kendine bunu yapma olacaktır.
kendin gibi insanlar yok demek ki etrafında, ve onlarla buna ragmen kalırsan bu hem onlara hem de kendine rahatsızlık verir.

öyleyse al kitabını köşene çekil, hatta içine kapan, kimseyle konuşma, ama ezik de olma, utangaç hic olma. Anladın mı? etrafında anlasabilecegin hiç kimse yoksa kimseyle anlaşmaya zorlama kendini.

yalnızlık gerçekten utanılacak bir şey değil. ve zaten ortaokulda beraber oldugun insanları liseden sonra bir daha görmeyeceksin, o geri zekalıların sıkıcı muhabbetlerine sabrettigine degmez.

ki zaten tek muhabbetleri dedikodu/aşk/yapmadıkları seyleri yapmıs gibi anlatmak degil mi? öyledir zaten, bu tip insanlarla anlaşamamak aslında bir asalet kanıtıdır.

onun dışında, 17 yaşından büyük bir şahışsan ve aynı şeyleri yaşıyorsan durum biraz farklı olabilir, ama verilecek tavsiyeler aynıdır. tabi bu bir ifade sorunuysa hasta bir psikolojiye sahip olabilirsin, bir psikyatra görün mesela. Sosyal fobi veya utangaçlıgını yenmeden normal bir yaşam süremezsin.

edit: ortaokuldaki geri zekalılar aramızda arkadaşlar, beyninizi ortalıkta bırakmayın.