bugün

ygs 2016

Bugün gerçekleştirilen sınavdır.

Arkadaşlar ygs'de derece yapmış bir insan olarak söyleyebilirim ki ygs sadece iki milyon insanı ikinci adıma eleyerek almak için yapılan bir sınavdır. Öğrenci için faydası moral olmasıdır. Emin olun ki katkısı % 40'tan da daha az. Hatta bununla ilgili bir hesap vardı, sanırım ne kadar iyi yaparsan o kadar çok etkiliyor, ne kadar kötü yaparsan o kadar daha az etkiliyor. (Bunu dershanemizin en tecrübeli matematik hocası demişti.)

Ygs iyi geçtiyse önünüze bakın boşlamayın, emin adımlarla yürüyün pastanın büyük dilimini de kapmaya bakın.

Kötü geçtiyse moral bozmamanın bu noktada önemli olduğunun farkına varın. Çünkü bundan sonraki süreçte ygs nasıl geçti, Sonuc ne, sonucun analizi, kabullenmek vs. derken hepsini tartışmaya birer hafta gitmesine müsaade etmeyin. lys'ye dönük planlarınıza odaklanın. Ygs'de 160 dakikayı yönetmek nasıl önemli ise lys'de bu 3 ayı degerlendirmek önemli. Yani bu üç ayı hakkı ile değerlendiren gerçekten başını alır gider.

Ve de ygs'si iyi diye yatan insanı lys' de gelip sollayan enkaz gibi ygs puanına sahip insanlar gördüm.kısaca ygs ağzınıza bir parmak bal çalar. Lys ise adamı vezir de eder rezil de .