laiklik mi şeriat mı

Yine şeriat hakkinda bilgi sahibi olmayarak atıp tutanlar dolusmus. iyisi mi yazimi kopyalayayim:

şeriat ülkesinde:

kadin da erkek de eğitim alır. fakat okullar ayrıdır. öğretmenler de kadın ve erkek olarak ayrıdır(demekki kadın okuyup öğretmen olabilir)

hastaneler iki kısımdır: kadın ve erkek bölümü. kadin bölümünde tüm doktorlar kadındır. (demekki eğitim kadina da şart)

kadınlara ayrılmış çarşı ve pazar bölümleri de bulunduğu gibi, kadın tesettür dahilinde erkek olan herhangi bir yerden alışveriş yapabilir.

evet, kadına has kapalı havuzlar bile bulunur. kurana gore kadın kadına vakit geçirmek eglenmek helaldir.

4 eşe gelince: hadis ehline gore kadın evlenmeden tek eşlilik şartı koyabilir. bu şart geçerlidir. eger şart koymadiysa, evlendikten sonra mahkemeye başvurup bu adamdan soğudum, ayrılmak istiyorum diyebilir(resulullaha böyle başvuru olmuştu.)

miras niye yarım?

çünkü islama gore erkek eşi ve çocuklarının geçiminden sorumluyken, kadın değildir. kadın ister milyoner olsun evine kuruş harcamama hakkı vardır. ama allahin dinine gore adamın malina, karısı ve çocukları ortaktır.

şahitlik niye yarım?

zira kadınlar bilimsel olarak ispatladıgi üzere ekseriyetle daha duygusallar. duyguları mahkemede yanlış beyan vermelerini etkileyebilir. atiyorum mağdur taraf hakkında daha lehte karar çıkmasına sebep olabilir.

kadın sokağa çıkamaz mi?

elbette çıkar. tesettür ev için değil dışarısı içindir. kadın sahabeler kendi başlarına alışverişe çıkarlardı.

kadın sesi haram mi?

kadının günluk sesi haram değil, işveli cilveli sesi haramdır. nitekim hadislerin yarisini tesettür icindeyken peygamberin hanimi, diger erkek sahabelere aktarmistir. aynısı erkeğe de geçerlidir. erkek de helali olmayan bi kadına cilveli konuşursa haram işlemiş olur.

Azınlıklar:

inanclarina, ibadetlerine karisilmaz. Ticaret yapabilir, çalışabilir ve sosyal hayatta yer alabilirler. "Dinde zorlama yoktur." Bakara suresi.

bu allah'in kullari için belirlemiş olduğu düzendir. kimseyi mağdur etmez.