bugün

fenerbahce nin guinness rekorlar kitabina girmesi

fenerbahçemizin 100. yılda kazandığı 1134 kupayla ilgili olarak guinnes rekorlar kitabı yetkililerine yaptığı başvuru teklifinin kabul edilmesidir...

--spoiler--
Kulübümüzün 1 Ocak - 31 Aralık 2007 tarihleri arasında yaşadığı 100. yılında, bünyemizde bulunan 9 şubemizde, takım halinde ve bireysel olarak resmi sportif müsabakalarda kazandığı toplam 1134 kupa, madalya ve ödülleri ile Guinness Dünya Rekorlarına girebilme teklifi, "Guinness World Records Menagement Team" tarafından uygun görüldü.
Guinness tarafından Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yollanan müracaat kabul formları, kulübümüz adına Yüksel Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ile Tarih Müze ve Arşiv Kurulu Başkanı R.Sertaç Kayserioğlu tarafından, Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi içinde yapılan törenle ile imzalanarak, Guinness'in Türkiye Danışmanı Prof. Dr. Orhan Kural'a teslim edildi.
Bir spor kulübü bünyesi içinde, 1 yıl içerisinde resmi spor müsabakalarda gerek takım halinde ve gerekse ferdi olarak kazanılmış kupa ve madalyalar olarak, spor kulüpleri arasında Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmesine hak kazandığı konusuna ilişkin müracaatın kabul olunması, ülkemizde bu alanda yaşanan bir ilk olmaktadır.
--spoiler--

http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/11113/