secret window

yönetmenliğini david koepp'in yaptığı, korku edebiyatının güçlü ismi stephen king'in romanından uyarlama 2004 yapımı gerilim filmi. başrolünde ise hollywoodun yakışıklı bünyesi johnny depp var. zaten iyiki de var. kanımca sıkılarak bile olsa filmi izlettiren tek şey depp'in iyi oyunculuğu, ha evet bir de yakışıklılığı.
zaten bir filmin kitap üzerinden uyarlanması oldukça güç ve riskli bir hadisedir. böyle bir başarıyı yakalayabilen yapımlar ise parmakla sayılacak kadar azdır. bu hususta elbette en iyi örnek tolkien'in romanından uyarlama olan yüzüklerin efendisi serisidir. belki de sinema tarihinde kitap üzerinden sinemaya aktarımda en iyi iş çıkarmış filmlerden biridir yüzüklerin efendisi.
bu açıdan bakıldığında secret window başarısız bir yapım olmuş. film boyunca türünün gerektirdiği gibi gerim gerim gerilmiyorsunuz. film bittiğinde benliğe iyiki izlemişim gibi bir duyguda hakim olmuyor malesef.
kısacası, bu filmi izlemekten başka yapabileceğiniz daha iyi şeyler varsa onları değerlendiriniz. yok ben illa izlemek istiyorum, malum jhonny depp görmek, gözlerimin pasını silmek istiyorum diyorsanız buyurunuz izleyiniz.