bugün

mini etekli öğretmen

etek boyu disiplin konusudur, diz üstünde eteğe izin verilir, ancak okulda "mini" etek giymek disiplin cezası sebebi olabilir - almanya koşullarına göre söylüyorum, burası almanya çünkü-...

ancak yukarıda söylendiği şekilde öğrenci öğretmenini gözetlerken görülürse, onu tabii feci zikerler, çok uğraşırlarsa hayatını bile karartırlar, öğretmen tam mini giymeyip de dizüstü etek giymişse de öğrenci illa da öğretmenin donunu görmeye ant içmişse, öğretmenin hürriyetlerini sapıkça kötüye kullanmaktan - öğretmenine göre tabii- adamın ebesini zikiverirler, orası da öyle yani.

sonuçta öğretmen yönetmelikte izin verilmiş, herşeyi giyebilir. bunu kötüye kullanan öğrenciyse direkt suç işlemiş olur, ve yakalandığı an disiplin cezası alır, ve bu siciline girer, o kalemi düşürüp öğretmenin hötüne bakmaya çalıştığı anı hayatı boyunca unutmaz.

75 yaşına geldiği zaman bile unutmaz. böyle de pis bi konusu vardır o işin.

mesela lisede öyle bi halt yemiş de disiplin komitesine -almanya´ da gitmiş bir adam- hiçbir zaman yönetici rollerine oynayamaz, müdürlük yapamaz, üst seviyede bir yere gelemez. "bir çeşit sapık" olarak görür kanun onu.