bugün

fibernet ile hipernet farkı

fiber internet normal internet kablolarını kullanmaz.fiber internet altyapısında, bilgiyi ışık ile aktaran fiber optik kablolar kullanılır. bu sayede, çok yüksek hızlı geniş bant internet erişimi sağlar. şu an ülkemizde 1000 mbps hızıyla yani yaklaşık saniyede 128 mb veri indirebilme fırsatımız var.santrale uzak olması bir verimsizliğe neden açmaz.fiber neti kullanabilmek için oturduğunuz apartman yada evde kutu olması lazım.yoksa fiber internet alamassınız.

hipernet sadece ttnet'in kulladıği bir bağlanti türüdür.hipernet ise vdsl baglantısıdır. adsl in biraz daha yeni nesil bir hali diyebiliriz. santrale yakınlığınıza göre 100 mbps hıza kadar ulaşabiliyor.adsl nin biraz gelişmiş halidir.fibernet evinize kadar fiber kablo ile hipernet ise sokağınızdaki kutuya kadar fiber optik kablolar kullanır.kutudan sonra bakır kablolarla evinize gelir hiper net.yani yakın olmanız lazım yoksa verim alamassınız.

fibernet kullanma şansınız varsa kaçırmayın ama superonline ise. ttnet te ping sorunu yaşanmakta. hele hafta sonları çıldırtacak dereceye kadar gelir.