bugün

sinop

Sinop hiç kuşkusuz mutlu ve yaşamından memnun olan insanların yaşadığı şehirdir, öyle de olmalıdır.

Lakin şehrin ciddi ve insanı mutsuz etmeye yetecek birçok sorunu hali hazırda çözülmeden yıllardır gözümüzün önünde durmaktadır.

Isınma
Kastamonu ve Samsun doğalgazla tanışmışken Sinop arada yetim çocuk gibi kalmıştır. 2016 yılı itibariyle söz verilen doğalgaz hala şehre verilmemiştir.

Sağlık
Şehir sağlık sorunlarında da nüfusuna göre yetersiz bir hastaneye sağlık olup birçok konuda Samsun'a muhtaçtır. Şehir merkezinde özel hastane veya tıp fakültesi bulunmayıp özel hastane tercih edenler Bafra Özel MediBafra hastanesine, (bu hastane özellikle Sinop'luların kadın doğum için tercih ettiği bir hastanedir, hastanede yoğunluktan dolayı ilgisizliğin had safhaya çıktığı, son zamanlarda doğum esnasında bebek ölümleri gerçekleştiğini yakınlarımızdan duymaya başladık. Sinopluların gitmeden önce 2-3 kez düşünmelerini tavsiye ederiz. Uyarması bizden...) hayati hastalıkları olanlar Samsun Eğitim Araştırma veya Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesine yönlenmektedir.

istihdam
Şehirde istihdamda çok önemli bir sıkıntılı konudur ve birçok kişi Türkiye ortalamasının altında kazanç elde etmektedir.

Yerleşim
Şehir merkezinin ciddi şekilde içeriden dışarıya doğru açılması gerekmektedir, hali hazırda nüfus çoğalmakta şehir merkezi gittikçe daralmakta, trafik bazı saatlerde artmaktadır.

Daha iyi bir Sinop için bürokratların daha çok mesai harcaması şarttır...