bugün
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri27
- bir bela geliyor8
- 11 aydır yazmayan flört ne yapıyordur sorunsalı9
- ellerim bos gonlum hos31
- habire1220
- arif kocabıyık15
- mazota zam geldi3
- trakyalı yazarlar6
- kamos3
- lahmacun9
- boşnak olmak ister miydiniz5
- masklavi ile yeni parti mitingine gitmek38
- sözlükte en çok kıskandığınız yazar11
- ismet gürbüz9
- seri eksiciyi tenhada yakalamak5
- hoşlandığın kızın komünist çıkması9
- kaan sezyum7
- şekerul şeker bey2
- ay diyen erkek9
- basmane tren garı7
- hayatında hiç deri ceket giymemiş kız3
- silvermist9
- hz isa'nın fiziksel annesi ve babası yoktu11
- 11 aydır ortalıkta olmayan flörte ne yollamalı2
- apo yu eleştirmek vs apo'ya küfretmek4
- tekerlek toplayan cocuk4
- mladiç piçtir piç kalacaktır3
- sarapci koala63
- sobadan kurtulmak5
- biraderin koşturması3
- 11 aydır ortalıkta olmayan flörte yazılmalı mıdır2
- hiç kimse fikirleri yüzünden hapis yatmasın8
- istanbul ve bütün türkiye ev kiraları ne olacak3
- damarsız tüysüz manisa yaprağı16
- trakyadan adam çıkmaz diyen insan4
- gocu37
- vexillarius the slayer8
- sırta zincir vurarak zikir etmek3
- türkiye solunun en büyük sorunu6
- köylü kızın size aşık olması2
- ateist ve deist arkadaşları olan müslüman2
- ben sizin anonim11
- ben geldim naneler15
- renkli rüyalar oteli5
- raikagetokatlayan4
- betray me2
- habire12nin çaylak olması5
- ben evlendiğimde 51 kiloydum3
- mantı8
- ahlak duygunuzu nerden alıyorsunuz24
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) az ile yetinen bir insandı. Aksi olsaydı Mekkeli müşriklerin yaptıkları teklkifleri kabul ederek davasından dönebilirdi. ibni Mesut der ki: Bir gün Resul-ü Ekremin odasına girdim; hasır üzerinde uyumuş, hasır da mübarek yüzünde iz yapmıştı.
Ya Resulallah, hasırla vücudunuzun arasına sizi koruyacak bir örtü sersek, dedim. Cevap verdiler:
Dünya ile alakam bir ağacın altında bir miktar dinlendikten sonra orayı terk edip giden bir yolcu gibidir.
işte yaşanan, gerçek ve ibret alınması gereken başka bir olay: Hz. Ömer sessizce Efendimizin dinlenmekte oldugu odaya girer. Bir an cevresine göz gezdirir.Tavana asılmıs kuru bir deri parcası,bir torbanın icinde bir kac kg. arpa ve yerde de Hz. Muhammedin üzerinde uyumakta oldugu hurma lifinden örülmüs kaba bir hasır.Bu manzara karsısında aglamaya baslayan Hz. Ömerin hıckırıkları Onu uyandırır.Kalkınca hasırın vücudunda iz yaptıgını, kan oturdugunu gören Hz. Ömer ise omuzları sarsıla sarsıla aglamaya baslar. Hz. Muhammed hayretle sorar:
-Ey Hattab oğlu! Nicin aglıyorsun,
-'Ey Allah'ın Elçisi! Iranlılar imparatorlarını saraylarda yaşatırken,Bizanslılar Kayserlerini lüks ve ihtişama boğmusken sen ki Allah'ın elçisisin... Izın versen de ,biz de seni... Maksat anlasılmıstır.Allah'ın Elçisi gelecekteki halifesinin sözünü hüzünlü bir tebessüm, tatlı bir el ısareti ile keser ve 'Bu dünya hayatı sadece bir eglence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelınce. iste asıl hayat odur. Keske bilmiş olsalardı. '(Ankebut,64) ayetını okuduktan sonra ekler.
-Istemez misin ey Ömer! Dünya onların olsun, Ahiret de bizim.
Ya Resulallah, hasırla vücudunuzun arasına sizi koruyacak bir örtü sersek, dedim. Cevap verdiler:
Dünya ile alakam bir ağacın altında bir miktar dinlendikten sonra orayı terk edip giden bir yolcu gibidir.
işte yaşanan, gerçek ve ibret alınması gereken başka bir olay: Hz. Ömer sessizce Efendimizin dinlenmekte oldugu odaya girer. Bir an cevresine göz gezdirir.Tavana asılmıs kuru bir deri parcası,bir torbanın icinde bir kac kg. arpa ve yerde de Hz. Muhammedin üzerinde uyumakta oldugu hurma lifinden örülmüs kaba bir hasır.Bu manzara karsısında aglamaya baslayan Hz. Ömerin hıckırıkları Onu uyandırır.Kalkınca hasırın vücudunda iz yaptıgını, kan oturdugunu gören Hz. Ömer ise omuzları sarsıla sarsıla aglamaya baslar. Hz. Muhammed hayretle sorar:
-Ey Hattab oğlu! Nicin aglıyorsun,
-'Ey Allah'ın Elçisi! Iranlılar imparatorlarını saraylarda yaşatırken,Bizanslılar Kayserlerini lüks ve ihtişama boğmusken sen ki Allah'ın elçisisin... Izın versen de ,biz de seni... Maksat anlasılmıstır.Allah'ın Elçisi gelecekteki halifesinin sözünü hüzünlü bir tebessüm, tatlı bir el ısareti ile keser ve 'Bu dünya hayatı sadece bir eglence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelınce. iste asıl hayat odur. Keske bilmiş olsalardı. '(Ankebut,64) ayetını okuduktan sonra ekler.
-Istemez misin ey Ömer! Dünya onların olsun, Ahiret de bizim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar