babanın öz kızına şehvet duyması haram değil

diyanet'in sözlüğümüz yobazlarının mugalata ile örtbas etmeye çalıştıkları fetvasıdır. durumu kimseye haksızlık yapmamaya çalışarak analiz edelim:

tepkilerin iki sebebi var. birincisi diyanetin böyle bir derdi olan sapığa doktora görünmesini tavsiye etmek yerine fetva vermesi. bu açıdan fetvanın içeriği ikinci derecede önem taşıyor.

bu eleştiriye karşılık olarak sözlük yobazları diyorlar ki "islam insanın her haliyle ilgilenir. yeryüzünde ensest arzular yokmuş gibi eleştiri yapmak haksızlıktır". dedikleri bana göre kısmen doğrudur. fakat madem öyle o zaman fetvanın arkasında durmak yerine neden sildikleri merak konusudur.

diğer eleştiri ise fetvanın içeriğidir. fetva metni şurada:

http://www.birgun.net/hab...i-haram-degil-100117.html

gördüğüm sakatlıklar:

1- soru sahibine, böyle eğilimlere sahip olmanın dinini, ahiretini büyük tehlikeye düşüreceği, hastalık seviyesinde psikolojik bir bozukluk olduğu, doktora görünmesi gerektiği açıkça ifade edilmek yerine, eğiliminin hangi durumda karısıyla nikahını düşürüp, hangi durumda düşürmeyeceği anlatılmış. sizce bu izahatta bir problem yok mu?

2- yobazlar "haramlık olmaz" ifadesinin ilgili haberlerde saptırıldığından şikayet etmekte de az da olsa haklıdırlar. zira ilgili cümlelerin öncesi okunduğunda babanın öz kızına şehvetle bakmasının haram olmadığı söylenmiyor. "haramlık olmaz"dan kasıt, bazı şartlarda (hanefi mezhebine göre, "Kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duymak, kızın 9 yaşından küçük olması") kızın anasının adama haram olmamasıdır.

fakat bu fetva saptırılmamış haliyle de "merd'i kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler" niteliğinde değil mi?

"Kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duymak, kızın 9 yaşından küçük olması" durumunda adamın öz kızına şehvet duymasının haram olduğu açıkça ifade edilmiş mi? hayır!.. tam tersi bu şartlarda şehvet duyuyorsa, adamın hislerinin "nispeten kabul edilebilir" olduğu havası yok mu fetvada? sonuçta bu hislerin haram olduğu söylenmiyor ve hatta fetvada sayılan utandırıcı şartlarda karısıyla nikahını düşürmeyeceği söylenerek adam cesaretlendiriliyor. sıra başka kadınlara gelince en küçük cinsel arzuyu bile günah sayanlar, adamın öz kızı mevzu bahis olduğunda günah olduğunu söylemeye bile neden yanaşmayıp, bir de sapığın gönlünün rahat etmesi için yol gösteriyorlar?

şu hale bakın!.. bunu okuyan sapık, öz kızına,

a- kalın elbiseleri üzerinden dokunarak

b- vücudunu düşünerek

şehvet duymasının, hele ki kızı 9 yaşından küçükse nikahının düşmesine sebep olmayacak bir tutum olduğunu düşünerek, içini rahatlatmaz mı?

son olarak, şu "9 yaş" ölçüsü nereden geliyor a yobazlar? sakın bir çoğunuzun bugünlerde inkar etmeye çalıştığı bir sebepten ötürü lafı ediliyor olmasın?

bakalım dediklerime sövmeden yanıt verebilecek bir yobaz çıkacak mı?