bugün

orta gelir tuzağı

Ülkenin geçmişte nasıl bir ıktısatla yönetildiğini bilmeyen ağzı bozuk yazar beyanıdır.

Bu ülke akp hükümetinden önce de senin sol hükümetinin koalisyon ıktıdarlıgı zamanında neler çekti biliyormusun? Faiz % 80 di. Enflasyon % 80 di. Peki şimdi kaç % 10 altında.
E şimdi dıyeceklerkı; enflasyon hesaplaması rağbet görmeyen; soba borusu, Pink ponk topu gibi malzemeler üzerinden yapılıyor. Her zaman öyle yapılıyordu baboo.

1990 larda sofranda iki çeşit yiyeceği görmen, kayfaltıda üç çeşit görmen lükstü. Oysa şimdi " anın görüntüsü " fotolarına bakın şaşırırsınız.
1990 lar ve 2000 li yıllarda bir buz dolabı, çamaşır makinası almak için asgari ücretli en az bir yıl yemeden, içmeden calısmalıydı.
Oysa aynı eşyayı şuan iki maaş la alabilmektedir. Yine elbise çeşit ve kalitemızde bu kadar değildi. 5 kişilik bir ailenin giyeceği şimdiki bir öğrencinin giyecği kadar yoktu.

Yani bu bir sağ hükümet sayesinde oldu. Türkiye alt yapısını hemen hemen tamamladı. Lakin etrafı ateş çemberine döndü.

Türkiye de en büyük sorun iktisadi sistem dir. Yani bir iş sayesinde zengin olan patronun aynı işi yapan işçilerinin gelısememesidir.
Buda dünyadaki tekelleşme ve faiz sistemiyle alakalıdır. Sermaye nerde ucuz iş gücü ve üretim varsa oraya yerleşiyor. Devletlerde bu sermayeyi çekmek için fakire sağlamadığı iyiliği onlara sağlıyor ve ücreti ucuz tutuyor.

Yani akp ye oy verenler kime vermelılerdı oyunu o zaman? Geçmiş tecrübesi ssk yı batırmak olan Kemal e mi? Yapmayın Allah aşkına. 10 kg yi kaldıramayan birinin 100 kg yi kaldırabılıceğine inanmak budalalıktır.
Ha mesele kurt yiyeceğine it yesin ise, oda görecelidir.
güncel Önemli Başlıklar