bugün

ilk madde nasıl oluştu

sözlükteki kozmologları ortaya çıkarmış başlık. maddenin madde-anti madde sentezlenmesi ile yoktan var olduğu bilimsel olarak söyleniyor. o iş biraz teorik fizik dalına kaçar. çünkü evren öncesi yani big bang öncesi ( biliyorum siz bilimciler 0 öncesini saymazsınız ) sanal parçacıkların var olduğu söylenir ve bu kardeş parçacıklar birbirinden ayrı düştüğünde gerçek zaman için ortam oluşur.

big bang böyle oluşuyor. aslında ilk maddenin oluşumu evrenin varlığında değil de big bang evresinde zaten sanal parçacıklardan dolayı kanıtlanabilir ( teorik fizikçilere göre ).

maddenin yoktan var olduğu böylece reddedilebilir. çünkü sanal parçacıklardan doğuyorlar. he diyebilirsiniz ki hocam sanal parçacık nelerden oluşur. orası muamma. ancak sanal parçacıkların varlığı da termodinamiğe aykırı kurallar içermekte.

parçacık fiziği bilmeden bu konuyu anlamak zordur. madde nasıl oluştu sorusuna aç kuranda yazıyordur diyen madde ayetini bulsun. kuranda yazıyor diyen kaç kişi kuran-ı kerim okumuş acaba. okumuş olmak için okumayı demiyorum. anlayarak okumuşları diyorum.

Burada sorunuza cevap ararken araştırmanız gereken temel konular ( sıralı değildir )

Kuantum Dalgalanma
Kuantum Alan Teorisi
Kuantum Mekaniği
parçacık fiziği
Madde
Anti Madde
Kozmoloji
Higgs Bozonu
Belirsizlik ilkesi
Görelilik Teorisi

Bu konu hakkında net bir cevap isteyip, somut kanıtlar bekleyen sığırdır.