bugün

kuran ı kerim aldatmacası

insanlar yanlışı yalanla savunmayı ve bunu da din için, din uğruna yaptıklarını ne de güzel ve yüce bir biçimde gerçekliyorlar. (tıpkı adı allah olan tanırı adına öldürmek gibi)

1-) köleliliğin aşama aşama halkı eğiterek ve alıştırarak kaldırıldığını söyleyen insanlar için içki örneğini vermiştim ancak inanç karanlığında bu detayı görmemiş olacaklar. kölelik, insan usunun açınımı yani köleliği reddetmesi ile protestanlık dinin kurucusu m. luther'den başlayarak (bkz: Von der Freiheit des Christenmenschen)'den başlayarak günümüze kadar devam eden bir süreçle ortadan kalkmıştır . ayrıca protestanlıkta ruhban sınıfı ve günah çıkarmada ortadan kaldırılmıştır. var olan dinler arasında en ussal olanı; zamansal açıdan en sonuncusu olan protestanlıktır ve bu din köleliği resmen yasaklar. köleliğin aşmalı olarak ortadan kalkması da bu dinin yaygınlaşması ve bu dine mensup olan insaların dünyanın lokomotifi olması ile gerçekleşmiştir. (bkz: martin luther king)

2-) barış(islam) dini eşitsizlik ve adalet yani kadın erkek ilişkisi ile ilgili olarak kesin ve değişmez bir yargı koymuştur. çünkü kendi döneminde kadınlar etken değil edilgendir ve ata erkil sistemde ikincildir. ancak zaman değişmiş ve kadın özgürlüklerini ve kendi kişiliğini kazanıp kavramsal olarak insan niteliğine bürünmüştür. yani devir değişmiş kadın artık etken konuma gelmiştir. yargıları kesin ve tanrının emri olduğu idda edilen okunan kitap kadının kişilik kazanmasını öngörememiştir. çünkü değişmez yasalara, yani teslimiyet dini tanrısının sözcüklerine sahiptir.

3-) her şeyin devinim içinde olduğunu ilk bu kitap değil yunanlı bir filozof ortaya atmıştır. doğa kendini insan yolu ile biliyor. yani bu bilme sürecinin biraz zamana ihtiyacı olduğunu ve her şeyin bilinebilme potansiyeli olduğunu söyleyen birinin bu bilinebilirlik durmuna inanç gibi karanlık ve bilinmezlikle örülü bir ağı nasıl birleştirmiş hala anlayabilmiş değilim. eğer her şey bilinebilirse insan özgür olur yani kendini bilir ve nitel olarak sonsuzlaşır. (bilinebilirlik potansiyelini kendisi orataya atmış.)

4-)en garip ve aptalca olan okunan kitap savunması ise bir milyara yakın insanın yanılamıyacığını savunan görüştür. çünkü geri kalan 6 milyar insanın yanıldığını ve yanlızca bu dine inananların doğru yolda olduğunu idda etmek nasıl bir yöntemdir hala çözebilmiş değilim.

5-) bazı bilimsel gerçekleri veren ve bunların okunan kitapta olduğunu idda eden insanların; sayın muhammedden binlerce yıl evvel yaşamış ve öklid geometrisini bulmuş, suyun kaldırma kuvvetini keşvetmiş, mutlak biçimde astronomik hesaplar yapmış kişileri tanrı olarak kabul edip önlerinde secde etmeleri gerekirdi. belli ki bu kişiler j. verne okumamışlar. eğer okumuş olsalardı okunan kitaba imanları zedelenirdi. adamcağız o zamanlardan deniz altını kurgulamış, hemde bütün ayrıntılarına kadar...

6-) hele ibadet konusunda, özellikle orucu adı allah olan tanrıya inanmayan budistlerin en sıkı biçimde gerçeklediklerini bilmeyen insanlara ne diyebileceğimi bile bilmiyorum. bu ve buna benzer değişik fantazyalar anlatan insanlar sanırım beni anlamazlar. onların karanlığını güneş bile aydınlatamaz.

ek yazı için not: (bkz: kuran ı kerim aldatmacası/#5672237) adresindeki yazıdan yola çıkılarak değiştirilmiştir. sorun düşüncenin nesnelliği ile yazının analitikliği arasındaki çelişkiden kaynaklanmıştır.