bugün

vladimir putin

dun yaptıgı genıs kapsamlı basın toplantısında "turkiye'deki mevcut hukumet ile iliskileri onarmamız mumkun degil" acıklaması turkiye'deki ic siyaseti hareketlendirme girisimi olarak yorumlanabilir. ve yaptıgı konusmada turk hukumeti aleyhine bir cok tehdit ve asagılayacı ifadeler kullanmıstır.
turkiye aleyhine ve benım en cok ilgimi ceken ifadesi; "türkiye uçağımızı düşürdükten sonra oradan (suriye'den) çekileceğimizi mi düşündü? rusya öyle bir ülke değil. suriye'deki varlığımızı güçlendirdik. suriye'de artık s-400 hava savunma sistemlerimiz var. türkiye eskiden suriye'nin hava sahasını sürekli olarak ihlal ediyordu. isterse, buyursun şimdi de etsin." olmustur.
rusya, suriye'de giderek kalıcı hale geliyor ve bizim savas ucaklarmız artık suriye'de degil sınır ihlali rahat rahat gaziantep mardin hattı uzeride bile ucamaz. rusya oraya ıyıce yerlesti ve uzun vadede illaki bir sınır ihlali turkiye tarafından yapılacaktır, iste o zaman rusya meshur s-400 lerini kullanmak icin bu fırsatı kacırmayacaktır.