bugün

içimizde yaşayan uzaylı

13 gün önce yayınlanan makalede tardigrad'ın dünya dışından gelip, gezegenimizde yaşayan bir tür olduğu kanaatine varıldı.

bu tardigrad nedir, kimdir ? ( önce kısa bir özet geçelim )
su ayısı olarakta bilinen bir çok ekstrem nedenden dolayı ünlü olan bir mikro organizma.
şöyle ki bu astronot kılıklı canlı; 151 derece sıcaklıkta güneşlene bilen, -272 derece soğukta paten yapan, atmosferin 300 katı atmosfer basıncına bana mısın bile demeyen, dünya ortamından en az bin kat fazla ultraviyole ışınlarına kafa tutan ve sıkı durun... uzayda yaşamayı başarabilmiş tek canlı... evet adam bildiğin havasız atmosfersiz ortamda bile sıcak bir aile ortamı bir yuva kurmayı başarmış.
dünya yok olsa bunların umrunda olmaz, her şekilde yaşıyor elamanlar.

şimdi gelelim makaleye;
başka bir gezegende yaşarken buralara kadar gelmiş, burada da yaşamaya başlamış olduğunu düşünmelerinin en büyük kanıtı ise, dna'sının dünyamızda yaşayan diğer tüm hayvanlardan farklı olması....( çok zorlu bir gezegenden geldiği kesin )

kaynak;
`http://news.meta.com/2015/11/23/waterbear/`

karşınızda minyatür süpermen;
`http://www.sciencealert.c...foreign-dna-of-any-animal`

hatırlatma;
( rus soyuz füzesiyle fırlatılan avrupa uzay aracı foton-m3’teki tardigradlar 270 km irtifada uzay boşluğuna bırakılmışlar. sadece uzay boşluğuna değil, başardıklarını gören bilim adamları, minik hayvancıkların suyla temas eder etmez hiçbir biyolojik değişiklik göstermeden derin uykularından uyandıklarını ve hatta normal şekilde çoğalmaya başladıklarını fark etmişler )