bugün
- şarapçı koala niye kuzey kore'ye gitmiyor7
- sözlük kızlarının kombinleri16
- ben gökten inen ekmeğim5
- sdg ypg'nin kendini fesh etmesi3
- terörsüz türkiye5
- tai lung52
- uludağ sözlük iç huzur ve aydınlanma derneği10
- ne kadar yaşlısın19
- sarapci koala40
- ankete gelin beyler27
- çam kolonyası2
- bir otel odasında yalnızken duyulan hüzün2
- isa kendini tanrı'nın oğlu olarak görüyordu5
- kızarmış ekmek10
- narsist kişilik bozukluğu2
- kendine yabancılaşmak10
- 26 ağustos 20262
- gece gece bir sözlük kızıyla nutella kaşıklamak2
- dem'in lenin che guevara ve deniz gezmişle alakası3
- sözlükte yaratım sancısı çekmek5
- sözlük sosyalistlerinin fotoğrafları5
- rica ediyorum beni eksilemeyiniz6
- ırkçıların hırt dediği insanlara sevgi göstermek21
- yeni parti emekçilerin hakkını verecek mi3
- 25 ağustos 2026 madencilerin gözaltına alınması3
- sözlükte yükselen reis sevdası20
- yasak elma2
- 26 ağustos 2026 madencilerin saray'a yürümesi2
- iskoçya4
- mecburi eğitim meselesi3
- bikini3
- türkiye9
- sevmediğiniz yazarlar14
- 25 ağustos 2026 ankara madenci eylemi6
- allah belanı versin deyince keşke verse2
- koala aniden 180 derece neden döndü sorunsalı6
- temu'dan giyinmek4
- şarapçı koala'nın siyasi görüşü2
- bir orduya karşı tek kişi olup doğruları savunmak8
- batının kktc'nin tanınmasına engel olması7
- her dönerin adamı5
- bir soru sor7
- türkiye rte sayesinde en özgür dönemini geçirmesi4
- aktrolleri çıldırtacak bir şey bırak9
- persac ile tantuni yiyip sinema konuşmak6
- leylim amman aman sarı gelin2
- doğu perinçek4
- 80 yaşında karısı ölen adamın yeniden evlenmesi2
- 25 ağustos 2026 reis'in ahlat'tan verdiği mesaj2
- ben de reise oy vericem13
ömer seyfettin'in bir hikayesidir. aslında eserde anlattığı kişi kendisidir. dönem yazarlarının milliyetçilik düşünceleri şahsi olayların meydana gelmesiyle oluşmuştur. ömer seyfettin bir sürgünde yaşadığı aşkı ve aslında bunun tek taraflı oluşunu, sonunda milli duygulara yakalanmasını ele almıştır. işte ömer seyfettin'i miliyetçi yapan olay:
Hikayenin başkahramanı Pirbeliçe,Babina gibi Bulgar köy ve kasabalarında emrine verilen münfeze ile Bulgar çetecilerine karşı savaş veren bir Türk subayıdır.Başından geçen olayları anı defterine kaydeder.
Pirbeliçe görevini Bibana'da yapmak için binbaşısından ricada bulunur ve Bibana'ya tayin olur.Burası küçük bir Bulgar köyüdür.Buraya geldikten bir süre sonra sıkılganlığı ve umursamazlığı burada da devam eder.Okumaz,yazmaz,yorgundur ve içinde bulunduğu ortamdan şikayetçidir.
Karışık duygular içerisindeyken bir kadın sesi duyar ve sesin sahibini merak eder.Karışık duyguların derinliğinde kendini kaybeder.Bir taraftan istanbul'u,annesini;diğer taraftanise duvardaki yazıları okur.Bu duygular içerisindeyken sesin sahibini görür.Sesin sahibi kaldığı odanın karşısındaki evde oturan,güzel,sarışın bir Bulgar kızıdır.Birbirlerine tebessüm ederek tanışırlar ve Türk subayı ona aşık olur.Kız ile tanıştıktan sonra Türk subayı canlanmış,iştahı açılmıştır. Lüzumlu hallerin dışında odadan dışarı çıkmaz ve Bulgar kızının pencereden avazı çıktığı kadar bağırarak söylediği Bulgarca şarkının sözlerini kendine göre anlamlandırır.Şarkı sözlerini kendine göre ,seni seviyorum olarak düşünür.Kendini bu kıza kaptırmıştır ve onunla avunur.
Türk subayının tayini Manastır'a çıkar.Gidecektir,ama içinde burukluk vardır.Çünkü, her ne kadar sevgilisinin pencereye her çıkışta söylediği şarkıya kendi kendine bir anlam verdiyse de tam olarak Türkçe karşılığını öğrenememiştir.Dükkancıya dayanamaz ve sorar. Dükkancı buranın namuslu bir yer olduğunu söylesede Pirbeliçe şarkının sözlerini daha da fazla merak eder.Dükkancıya zorla tercümesini yaptırır.Şarkının sözlerinin gerçek anlamı "Bizim olacak, bizim olacak,istanbul bizim olacak."şeklindedir.
Türk subayı beyninden vurulmuşa döner,şaşırır.Hatasını çok geçte olsa anlar.Bir tarafta
Bulgar kızının şarkısında bile milliyetçilik yaptığını; diğer tarafta ise kendisinin ruh halini,vazife karşısındaki kayıtsızlığını,sorumsuzluğunu düşünür
Hikayenin başkahramanı Pirbeliçe,Babina gibi Bulgar köy ve kasabalarında emrine verilen münfeze ile Bulgar çetecilerine karşı savaş veren bir Türk subayıdır.Başından geçen olayları anı defterine kaydeder.
Pirbeliçe görevini Bibana'da yapmak için binbaşısından ricada bulunur ve Bibana'ya tayin olur.Burası küçük bir Bulgar köyüdür.Buraya geldikten bir süre sonra sıkılganlığı ve umursamazlığı burada da devam eder.Okumaz,yazmaz,yorgundur ve içinde bulunduğu ortamdan şikayetçidir.
Karışık duygular içerisindeyken bir kadın sesi duyar ve sesin sahibini merak eder.Karışık duyguların derinliğinde kendini kaybeder.Bir taraftan istanbul'u,annesini;diğer taraftanise duvardaki yazıları okur.Bu duygular içerisindeyken sesin sahibini görür.Sesin sahibi kaldığı odanın karşısındaki evde oturan,güzel,sarışın bir Bulgar kızıdır.Birbirlerine tebessüm ederek tanışırlar ve Türk subayı ona aşık olur.Kız ile tanıştıktan sonra Türk subayı canlanmış,iştahı açılmıştır. Lüzumlu hallerin dışında odadan dışarı çıkmaz ve Bulgar kızının pencereden avazı çıktığı kadar bağırarak söylediği Bulgarca şarkının sözlerini kendine göre anlamlandırır.Şarkı sözlerini kendine göre ,seni seviyorum olarak düşünür.Kendini bu kıza kaptırmıştır ve onunla avunur.
Türk subayının tayini Manastır'a çıkar.Gidecektir,ama içinde burukluk vardır.Çünkü, her ne kadar sevgilisinin pencereye her çıkışta söylediği şarkıya kendi kendine bir anlam verdiyse de tam olarak Türkçe karşılığını öğrenememiştir.Dükkancıya dayanamaz ve sorar. Dükkancı buranın namuslu bir yer olduğunu söylesede Pirbeliçe şarkının sözlerini daha da fazla merak eder.Dükkancıya zorla tercümesini yaptırır.Şarkının sözlerinin gerçek anlamı "Bizim olacak, bizim olacak,istanbul bizim olacak."şeklindedir.
Türk subayı beyninden vurulmuşa döner,şaşırır.Hatasını çok geçte olsa anlar.Bir tarafta
Bulgar kızının şarkısında bile milliyetçilik yaptığını; diğer tarafta ise kendisinin ruh halini,vazife karşısındaki kayıtsızlığını,sorumsuzluğunu düşünür
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar