bugün

batu akdeniz

ankaralı güzide rock grubu heavy skyın vokalisti ve bestecisi genç adam. yaşından büyük işler yaptığı kesin. grubunun çıkaracağını söylediği albümden sonra adından daha çok söz ettireceğine eminim. ayrıca okuduğum ve izlediğim söyleşilerindeki tavırlarından, duruşundan ve ettiği laflardan anladığım kadarıyla yeteneğini kötüye kullananlardan değil, son derece mütevazı ve akıllı bir çocuk. kendisiyle ilgili videoları izlerken fark ettiğim bir diğer güzel olay yurt dışından müzisyenlerle çok sayıda video yayınlamış olmasaydı. anladığım kadarıyla 3-4 yıldır bu videoları yayınlıyor ve kendisinin gelişimini bu videolardan anlamak çok kolay. sürekli yükseğe çıkan bir performans ve oturan bir ses, telaffuz var. ileride hak ettiği kitlelere ulaşsın ya da ulaşmasın henüz 20'li yaşlarının başındaki bir genç için ciddi bir kalite ve standartı yakalamış durumda.

aynen böyle devam et, sakın bozulma koçum diyor ve sizlerle gazete bilkent e verdiği röportajdan sevdiğim bir kısmı paylaşmak istiyorum. sadece müzik değil, tüm alanlarda böyle düşünen üretken gençlere ihtiyacımız var ülkece.

''Müzik piyasasını kaliteden uzaklaştırmamak için biz müzisyenlere düşen tek şey ise çalışıp beste yapmaktır. Kendi materyalimizi yayınlamaktan çekinmeyeceğiz. Müziğimiz zora mı düştü? Daha yüksek çalacağız. Müzik asla sadece ‘eğlence‘ değildir. Bu algı bütün Dünya’ya yayıldı ama tersini idda eden ve milyonlara hitap eden çok sayıda yeni oluşum da var. Problem şu ki bizim ülke pek nasiplenemedi bu yeni oluşumlardan. Kaç tane yeni grup dinledik ki son beş senede? Kaç tane genç sanatçı çıkıyor? Amerika’nın, ingiltere’nin gencecik pırıl pırıl bir sürü yeni sanatçısı var. Gençlik çılgın gibi onları dinliyor. Bizde var mı öyle biri? Yok. Çünkü bizim ülkede ‘abicilik‘ kültürü var. Futbolundan tut müziğine kadar her dalda bu var. Bundan kurtulamadıkça bizden hiçbir şey olmaz. E peki bundan nasıl kurtulunur? Sen eğer 20 yaşındaki bir gitaristsen bara gidip ‘iki bira içerim 50 lira para alırım belki bir tane de kızla tanışırım‘ düşüncesinden çıkacaksın. Hem piyasayı düşürüyorsun hem müziğimizin değerini… Yap evde besteni, kur grubunu, çık o sahneye ve çal. Her şeyin daha iyi olduğunu göreceksin… ''

edit:

dayanamadım bunu da paylaşacağım. kendisi ve grubu lenny kravitz çalmışlar canlı canlı. utanmasam orijinalinden iyi diyeceğim. müthiş yorum ve enerji.

https://www.youtube.com/watch?v=77QhF0EaxZg