bugün

hsbc

acayip müşteri temsilcilerine sahip banka.

15 ekimde istediğim kart bana hala ulaşmadı. durmadan aranıp "yok adreste yoktunuz, yok bulamadık" dediler. evde her daim insan olduğu halde, gelmedikleri için kuryeler bu yalana hep başvuruyor. (bkz: yurtiçi kargo)

ben de bu sabah aradım. durumu anlattım ve iptal edelim dedim. karşıdaki temsilci de bana önce şubeye gittiğini, oradan almayınca eve yönlendirildiğini, sonra beni evde bulamadıklarını ve tekrar şubeye gittiğini söyledi. arkasından ben de kimse gelmedi, şubeye gitmiş olsa haberim olurdu dedim. çünkü bu geri zekalı kredi kartını orada çalışan bireyselci arkadaşım hedefini tuttursun diye almışım, adam direkt arayacak ulaştığında. sonra temsilci bayan bana akla zarar cümleler kurdu.

"şubeye gidip sormak sizin sorumluluğunuz, gitmediniz demek ki, evde de kimse yokmuş işte."

"karta ihtiyacınız yoksa neden aldınız, iptal falan edemezsiniz."

ne demek iptal edemem. mecbur muyum dediğimde de "evet mecbursunuz kullanmaya" dedi. ben böyle saçma sapan bir insanla daha karşılaşmamıştım. ne kadar sinirli olsam da, olaylara kızgınlık duyarak aramış olsam da müşteri temsilcilerine hep kibar davranırım çünkü olması gereken budur. o insanların olan bitenle ilgili bir suçu yoktur ve arada hep onlar kalmaktadır bilirim. ama bu inanılmaz bir şeydi. çocukluğuma döndürdü beni ve "siz çok biliyorsunuz" deyip suratına kapattım. daha zekice laf sokamadığımı anladım bu aşamada.

ardından tekrar aradım. bayan hakkında şikayet kaydı oluşturdum. hayatta yapmadığım şeyler. vicdan azabı da duymuyorum artık, neden duyayım. bir sürü insan işsiz, iş bulamıyor. bunlar da işi bulmuş müşteriyle alay ediyor. iki dakika içerisinde kartımı iptal ettirdim. ayrıca şubeye yönelen kartın başka hiçbir yere "özellikle adrese" yönlendirilmediğini, gidip alınmazsa 30 gün sonra imha edildiğini öğrendim. demek ki neymiş önce şubeye gitmemiş, sonra eve gelmemiş. bana evde değilmişsin diye iddia ediyor kadın ya. çıldırmamak mümkün değil. mecburmuşum bir de kartı kullanmaya, iptal ettiremezmişim. bence çalışanlarını seçerken biraz daha özen göstermeliler.