bugün

çingene

göçebe yaşayan, şu zamana kadar devlet kuramamış topluluk.

bir bebek düşününki saf olmasın. temiz yüzlü olmasın. bu çingene bebekleri de böyledir, saftır, hiç bir şeyden haberleri yoktur. yaşadıkları ortama dair hiç bir bilgileri yoktur. bilmezler bu devlette artık bir vatandaş olduğunu. farkında değiller hiç bir şey olmadıklarının bu topraklarda..
çok üzülüyorum bunlara. ne ellerinden tutan var, ne yardım eden. yaftayı yemişler bir kere. hırsız, kartoncu, muşambacı... sanki başka seçenekleri varmış gibi.
ilk başlarda insan ne olursa olsun hırsızlık yapmamalı diye düşünüyordum fakat şimdilerde öyle değil. hiç bir şekilde topluma kazandırma politikası izlenmiyor. gün geçtikçe nüfusları azalıyor. yok olmaları için devlet elinden geleni yapıyor. tüm bunlara rağmen, utanmadan, arlanmadan ortalıkta insan hakkı diye bahsediyorlar. ulan bu adam ne yapsın? çöpten ne kadar beslenebilir bir insan?
.
.
peki sen hiç lisede bir elin parmaklarını geçecek kadar çingene gördün mü? hiç üniversite de çingene gördün mü? neden diye sorası geliyor insanın... hepsi mi mal ? hepsi mi öküz liseye kadar okuyamıyorlar ? peki sen hiç yaşlı bir çingene gördün mü? 70 yaşında çingene gördün mü? yaşayamıyorlar azizim. hastalıktan genç yaşlarda ölüp gidiyorlar. hastaneye gitse herkes başından savmanın yollarını arıyor.
"hepsini yakacan bunların, pislik içinde yaşıyorlar" diye hayıflananlar var. ulan neden böyle oldu bunlar diye hiç bir insan evladı sormaz mı?

son olarak dün minibüste yaşanan olayı anlatayım.

ara durakta minibüsü durdurdu 5-6 yaşlarında 3 çocuk. ikisi erkek biri kız, ellerinde patsito (mısır cipsi) var iştahla yiyorlar. şoför de allah rızası için sanırım araca bindirdi çocukları. allah rızası için olmasa hangi insan evladı alır ki onları o araca. zaten çingeneler toplumun kanserli hücreleri değil mi?
velasıl bu üç çocuktan ikisi arka tarafa ilerledi bir tanesi de arkada boş bir yere oturdu. modern görünümlü teyzenin yanına.
bildiğin modern bir kadın. elleri ojeli, saçları sapsarı 50 yaşlarında bakımlı bir bayan. elleri altın dolu. konkende vurmuş parayı belli. bildiğin cumhuriyet kadını işte. ah şu cumhuriyet kadınları yok mu... ne kadar modernler...
büyük iştahla patsitolarını yiyen çocuklar şakalaşıyor fakat modern teyzenin bakışınızı hayal etmenizi istiyorum.
kendi sıçtığı boka bakan bir insan düşünün, iğrenç bir varlık gördüğünde o suratını buruşturan gözlerini kısan, küfür eder gibi bakan bir insan düşünün.
modern teyzemiz o şekilde bakıyor. oturan çocuk ise patsitosunu düşürdü.. şanslı ki içinden 5-6 tane mısır cipsi düştü.
diğer ikiside yerden topladı düşenleri. üflediler, zaten pis olan üstlerine sildiler. fakat içlerinde bir temizlik hissi var. temizlikten anlamaz diye düşünmek bile bu örnekle çürütülebilir. mamafi çocuklar kendilerine göre temiz gelen cipsi yediler. yandaki modern teyzemin artık dayanamadı. "şoför bey, açın kapıyı indirin şunları. çok pis kokuyorlar, çok bağırıyor.."
tabi herkes modern değil. kimse teyzeyi desteklemedi. şoför dahil herkes yobaz çıktı. çocuğu indirmedi.
" yol karanlık.
5-6 yaşlarında bu çocukları nereye indirelim abla? " diyen şoföre ablanın yanıtı gecikmedi.
"geldikleri gibi giderler"