bugün

tosbaga

fıkra kahramanıdır.

bir birlikte, yeni gelen yedek subaya eğitimsiz erlere okuma yazma öğretmesi görevi verilmiş. lakin çoban olan maho bir türlü öğrenememekte. Ne yapmışlarsa olmamış. ne denedilerse tutmamış. denetleme günü gelmiş kapıya dayanmış. Genç subayı almış bir telaş. "ya maho'ya bir şey sorarlarsa"...

denetlemeden bir gün önce çekmiş kenara maho'yu, "bak" demiş. "eğer sana yarın soru sorarlarsa, ben onların çalışma kartonlarını sana göstereceğim. Sen okuyamasan da, sana öğrettiğim gibi heceliyormuş gibi yapıp, resimde ne varsa onu söyleyeceksin." "tamam" diye cevap vermiş maho. hatta bir iki deneme yapılmış "an ne, ba ba, ley lek" diye resimlere bakarak sanki yazıyı heceliyormuş gibi de yapabilmiş.

ertesi gün subay içinde tarifsiz bir korku, elinde çaktırmadan tuttuğu resimler, içinden dua ediyor. fıkra bu ya, komutan gelmiş maho nun önünde durmuş. başlamış sormaya. maho da cevap veriyor. "an ne, ba ba, kuş" subay artık iyice rahat derken, komutan kaplumbağa fişini çıkarıyor, genç subay da resmini.
maho da kendinden emin heceliyor tabi.

toos... baa... ğaaa
* *
güncel Önemli Başlıklar