bugün

ddos attack

açılımı; distributed Denial of Sevice

Öncelikle, Saldırı yaptırılacak bilgisayarlara zombie olarak nitelenen yazılımlar yüklenir.(paylaşılan dosyalar, kontrolsüzce girilen siteler vs. aracılığı ile) Atak yapılacağı zaman, uzaktan kontrol ile tüm bu binlerce bilgisayarlardan hedef ip'ye paketler gönderilir. karşıdaki makina bir süre sonra paketlere cevap veremez hale gelir ve kitlenir. Güvenlik önlemleri ile sistemin paketlere cevap vermesini engelleyerek, kitlenmeyi önleyebilirsiniz. Ama işin bir başka önemli noktası vardır: Eğer saldırı devam ederse karşıdaki serverin tüm bant genişliği kapatılır, internet çıkışı kesilmiş olur. (Tıpkı kapının bir tarafında siz varsınız ve dışarı çıkmak istiyorsunuz, dğer tarafta da da kapıyı size doğru iten binlerce insan var) Bu nedenden dolayı kullanıclar makinaya ulaşamazlar ve server hizmet dışı görünür.

Bant genişliğiniz yüksek ve saldırının şiddeti düşük ise ya da google gibi dünyanın binlerce noktasında serveriniz var ve her makinaya saldırdıklarında siteyi bir diğer makinaya yönlendirebilecek sisteminiz var ise saldırıyı hafif çaplı atlatabilirsiniz. Aksi halde engellemek, neredeyse imkansızdır.

Hackerların bu sistemi lamerlik olarak nitelendirmeleri de tamamen onların cühelalığıdır zira, yurt dışında bu iş, saldırının büyüklüğüne göre günlük, 3-5 bin dolar gibi ücretlere yapılmaktadır. Yani hackerlerın yaptıkları gibi kendini tatmin etmek değil, bir nevi meslektir.
güncel Önemli Başlıklar