bugün

laikcilerin turban celiskileri

doğrusu "laik bir ülke yanlısı olan vatandaşların türban endişesi" olması gereken içerik.

Üniversiteye ya da memlekette herhangi bir yere kimin ne ile girdiği kimsenin ipinde değildir açıkçası.

Laikçi şeklinde höyküren güruhun bir türlü anlamak istemediği, ya da anlamamazlıktan geldiği konu, türbanın serbest bırakılmasından sonra açılacak yolda rejimi asıl tehdit edecek unsurların talep edilip edilmeyeceğidir.

Bir kadının türban takması rejim tehlikesi yaratmaz, ancak türbanı siyasi malzeme olarak kullanan kesimin daha ileri boyuttaki olası talepleri rejim için büyük tehlike oluşturacaktır.

Bugün hak ve özgürlükler adına türbana serbestlik isteyen, bu yönde kamuoyu yoklaması yapanların, bundan sonrasında atatürk ilke ve inkılapları kaldırılsın, şeriat gelsin demeyeceklerini nerden bileceğiz? Bunun garantisini kim verebilir? Nitekim iktidar partisi içerisinde taleplerin bitmeyeceği sinyali çoktan verilmiştir zaten.

iktidar partisi içinde asıl egemen olan gücün nerelere dayandığı, başbakanın insiyatifi dışında çok farklı mercilerde farklı hedeflerin konduğu pek çok kişi tarafından bilinmekte, bilmeyenler de hala sadece bez parçasına takık olduğumuzu zannedip vikvikleyip durmaktadırlar.