fakir babaların ortak özellikleri

hayatta hiçbir zaman tersliklerle karşılaşılmayacağını sanmak da çok büyük bir iyimserlik örneği olsa gerek. insanlar iflas edebilir, mevcut işlerini kaybedebilir, hastalanıp elindeki avcundakini harcamak zorunda kalabilir. o zaman ne olacak peki, aile bireylerimizden nefret mi edeceğiz?

bahsedilen özellikler fakir babalardan daha çok karaktersiz insanlarla ilgili. ayrıca şoförlük, bekçilik, kapıcılık denmiş. bu insanların evlerini geçindiremeyeceğini size düşündürten nedir? ülkede herkes ortalama üstü kazanca sahip değil ne yazık ki. birçok insan asgari ücretle çocuk okutuyor. üstüne başına bir şey almadan senelerce yaşıyor.

tespitteki haklılık payı yalnızca ekonomik güç olmadığı halde fazla çocuk sahibi olmak olabilir. bunun dışında bir insan fakir olup aynı zamanda temiz olabilir. neden on beş gün yıkanmasın. neden insafsız olup karısına kömür kovası taşıtsın. neden çocuğunu dilendirsin. neden yalaka ya da iki yüzlü olsun.

belki birçoğunun çocuğu karnenin hediye sağlama aracı değil de başarı belgesi olduğunun farkındadır. belki viski içmeyi çok da umursamıyorlardır.

belki tarhana çorbası içmenin kültürümüzün bir parçası olduğunun farkında olup utan. duyulacak bir eylem olmadığını düşünüyorlardır.

eski ve yırtık giysi giymek utanılacak bir şey olmadığı gibi kışın karda kışta içlik giymek de gayet akla yatkın bir davranıştır.

trollüğün de bir adabı olmalı. bu tip hassas şeyler bu kadar kırıcı, incitici şekilde dile getirilip insanlar rencide edilmemeli.