bugün

ankara üniversitesi hukuk fakültesi

(#29797451) başlık sol frameden kaldırıldığı için buraya taşımak istedim. * *
twitter dan alıntıdır.
Az önce borçlar genel dersimiz solcu dingiller tarafından basıldı. "Bu kampüste ders işlenmeyecek" narası atıldı. Sınıftan çıkarmaya çalışıyolar. Çıkanın anasını siksinler. Amına kodumun dağ ayıları. işlerine gelince özgürlük eşitlik. işlerine gelince bu kadarlar işte Eylemde aynı zamanda iphone ile video kaydı yapan var. 6s ile çek kanki daha net kayıt alırsın :d

"Olayı anlatıyorum. Borçlar özel dersindeyken dışarıdan alkış sesleri ve sloganlar gelmeye başladı. Hoca sakince derse devam ederken kapılar açıldı amfiye yaklaşık 50-60 kolektifli alkışlarla girip dersi böldüler.
Biri öne gelip "arkadaşlar ctesi günü Türkiye tarihinin En kanlı eylemlerinden biri gerçekleşti ve 126 kişi hayatını kaybetti. Bu yüzden bugün dersleri boykot ediyoruz." Dedi. Alkışa devam etti. Beklentisi amfiden bi çok kişinin kalkıp yanlarına gelmesi yönündeydi. Zira Berkin Elvan'ın vefatında benzer bi olay gerçekleşmiş ve aynı tayfa alkışlarla dersi protesto edip geri çıkmışlardı yanına gelenlerle beraber. Bu sefer kimse istifini bozmayınca en öndeki bebe yanındakilere işaret verdi. Amfinin iki tarafından 7-8 kişi amfinin en arkasındaki boş sıralara doğru ilerleyip masalara, demirlere vurmaya Başladı.
O arada biri aralarından çıkıp "bugün bu kampüste ders işlenmeyecek boşa beklemeyin" diye bağırdı. Hoca istifini bozmadan sakince bebeleri dinlerken amfideki kızlardan biri "sizin bu yaptığınızla onlardan farkınız ne" diye bağırdı.
Ortam hafiften gerilmeye başladı. o arada kolektiften biri çıkıp "bizi devlet katletti hiç mi vicdanınız yok" dedi. "Meselenin vicdanla alakası yok burada sabahın erken Saatinde kalkıp kilometrelerce yol gelip ders dinleyenler var. Patlamada ölenlere üzüldük ama bunun dersle ne alakası var" cevabını alınca daha fazla hırslandılar. Masalara demirlere daha sert vurmaya başladılar.
Hoca ortamın gerildiğini görünce "arkadaşlar ders işlemeyeceğim çıkabilirsiniz sadece 2 cümle kurup gideceğim" dedi ve buna rağmen kolektif "hoca çıkana kadar gitmiyoruz" şeklinde bağırdı. Hoca ortamın daha fazla gerilmesini istemediği için amfiden çıktı.
Kolektifin çoğunluğu da çıktı. Amfide oturmaya devam eden 20 civarı kişi Dışarı çıkmadı, kolektif önce onları da bekledi sonra kimse çıkmayınca amfiden çıkıp gittiler.
Bu olay Cumhuriyetin müeyyidesi Ankara Hukuk Fakültesi'nde bu sabah 9.40 civarında oldu. Ders basılıp "işletmeyeceğiz" narası atıldı. Sorsanız en faşistler ülkücülerdir, kendileri özgürlük savaşçısı eşitlikçi hak hukuk bilen tayfadır.Ayrıca 3-5 solcunun "eğitim ve öğretim hakkı"nın anasını sikmesine göz yumup amfiyi terk eden lavuklar yarın bu ülkenin Yargıtay, Danıştay AYM gibi yüksek mahkemelerinin başına geçecekler. "HAKKANiYET VE HUKUKUN iLKELERiNE UYGUN" kararlar verecekler. Ne günlere kaldık be.