uefa ülke puanı

an itibariyle uefa avrupa puanı:

http://kassiesa.home.xs4a...ta/method4/crank2016.html

gördüğümüz üzere 11. sıradayız. geçen seneyi 12. sırada tamamladığımız için her türlü kardayız. fakat türkiye'ye nani, van persie, sneijder gibi futbolcular ülkemize gelebilirken sıralamamız oldukça kötüdür. büyük kulüpler milyonlar dolarları harcarken ilk 8 ülke içinde olmamız gerekir.

neyse ki bu sene rakiplerimiz bizden çok daha kötü. dibimizdeki isviçre 2 takımla temsil ediliyor. bizim 3 takımımızın alacağından fazla puan toplamaları gerekiyor. fakat pek mümkün gözükmüyor. 2 puan gerimizdeki çek cumhuriyeti ve 3 puan gerimizdeki yunanistan her ne kadar 3 takımla temsil edilse de büyük bir performans göstermezlerse bu iki ülkenin önünde tamamlarız. 4 puan gerimizdeki romanya ise çoktan havlu attı ve bütün takımları elendi.

gelelim üst sıralardaki ülkelere. hollanda bizden 2 puan fazla. bu sene 3 büyükler avrupa da toplanırsa geçme fırsatımız var. belçika ise 5 puan üstümüzde. eğer 3 sene önceki gibi galatasaray şampiyonlar liginde çeyrek final, uefa'da bir diğer takım yarım final mucizesi gerçekleştirirse onları da geçme ihtimalimiz. daha yukarı ile fark çok fazla.

gelecek açısından bakarsak seneye hollanda büyük bir çöküş gösterecek. biz de son 5 yılda en az puan topladığımız sezondan kurtulacağız. hollanda'yı geçin belçika ile aynı seviyeye gelmiş olacağız. bu yüzden geleceğe şimdilik umutla bakabiliriz. zaman lehimize gelişiyor. fakat niye daha fazla lehimize olmasın.