bugün
- sözlükte altın günü yapmak9
- yalnızlıktan kafayı yiyen insan6
- şu anda ne yapıyorsun8
- bir kezonun elinden zehir olsa yemek4
- ben aşık yorguni sorularınızı cevaplıyorum15
- dünyanın en güzel omleti5
- üşenirken yapılan saçmalıklar7
- uludağ sözlüğün cenaze namazı7
- allah5
- eşek sucuğu16
- aile hekimi4
- 30 lu yaşlar7
- üstteki yazar ne yapıyor5
- aleyna tilki4
- beyler kabağı kollayın3
- ankastre bozukluğu2
- konuşmaya konuşmaya konuşmayı unutmak2
- maldivler4
- şirinevler8
- karateci mi döver kung fucu mu yoksa aikidocu mu3
- 24 yaşında erkek 18 yaşında kız ilişkisi2
- eşe mi pahalı hediye alınır metrese mi sorunsalı6
- egay sucukcu5
- flört edinmek7
- aşık yorguni10
- çocuğunu kocasından daha çok seven kadın2
- biraderleri üst üste koymak7
- işi gücü borsa siyaset olan insan4
- kimseyi memnun edememek13
- kızartma yağından sabun yapmak8
- insanın bu hayattaki amacı17
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle9
- sedat pekmez bey reyizin dönmüş olması6
- metrobüste yer bulmak4
- normal sözlükten uluya gelmek4
- güne iyi başlatan şeyler3
- sevgili yazarlar biz burada ne yapıyoruz amk3
- chp içindeki alevi sünni kamplaşması12
- sözlük yazarlarından arabesk denemeler2
- ayakların geriye gitmesi4
- tartıştığı sürücüye iftira atan kadın3
- 54 ilde tetikçi övücü paylaşımlara operasyon3
- yabani olmakla cool olmayı karıştıran tip4
- saxo bank'tan altın yükseliş yorumu5
- enayimiknatisii10
- devlet bahçeli7
- yabancı yatırımcı neden türkiyeye yatırım yapsın8
- bok emojili isme özel çorap2
- flörtlerin ilişkiye dönmeme sebebi10
- a milli takıma 15 milyon euro prim verilmesi10
Daha önce daha büyük bir şehirde yaşamış ve yaşadığı şehri sevmiş kişilerin kolay alışamayacağı bir şehir. Büyükşehir diyolar işte yine de. Yeşilliği var evet yeşil Bursa denmesini hak etmiyor değil fakat herkes için bir şey ifade etmeyebilir bu yönü. Hakkını yememek gerekir tabi ama " Yeşil eşittir doğa" şeklinde bir yeşillik değil Bursa'nın yeşilliği 'genel anlamda', şehirleşmiş de sonuçta. Merkezi çok da büyük değil, biraz da beklentiler ve kıyaslama olayıdır yine beklentiniz boşa çıkmayabilir de çarşısı ulu camisi deyip gidiyor insan bir istanbul kapalı çarşı kesinlikle değil. Birkaç güzel yeri var gezilesi görülesi fakat bilinir ki görülesi olan her yer her zaman için görülesi de değildir bir iki kez gider ve anlamlandırırsınız, istanbul'da galata kulesine birkaç kez çıkarsınız mesela fakat bir süreden sonra bir şey ifade etmez, bunun gibi. Nilüfer belediyesi güzel işler yapıyor nilüfer yaşanılabilirliği yüksek yerlerindendir bursa'nın, mudanya da ha keza öyle. Erkekleri için çirkin bir yakıştırma var -zeki müren'den bu yana süregelen bir şey sanırım- Bursa'nın erkeği top(var olan çirkince söylemi dile getiriyorum sadece) olur diyenleri duyabilirsiniz. Bir de Bursa'nın kızına ve havasına güven olmaz derler. kızına neden güven olmaz bilmiyorum da havası konusunda hak veriyorum. Denizi var deyip aldanmayın iklimi bundan pek nasibini almamış maalesef. Hem Mudanya ve Gemlik gibi birkaç sınırlı yerinde denizle buluşabiliyorsunuz sadece. Kıyılarında yalılar, yoğun yerleşme, tekneler, çok sayıda vapurlar, istanbul'daki gibi boğaz köprüsü görmemek istanbul'dan giden biri için biraz tuhaf kalıyor. Daha sakin bir büyükşehir isteyenler içinse ideal. imkanlar kısıtlı değil ama metropol bir şehre göre de imkansızlıkları da çok.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar