antidepresan kullanmak

yasayan zombiler üretir.

ilac sanayisini kalkindirmak icin uygulanan bir yöntemmis gibi geliyor bana. dünya üzerinde en fazla antidepresan kullanan halk türkiye halki. hayir, soruyorum kendi kendime dertleri ne de bunlar bu haplara gömülüyorlar. bir kere cevap veren biri oldu agzinin ortasina koymak istedim. cevap suydu:

- borcluyum, cok borcluyum.
+peki borclari calisip ödemeye ne dersin?
- is yok, kimse bana is vermiyor.
+ borclari ne icin yapmistin?
- elbise aldim, disarida yemek ismarladim, yemegi evde yemedim vs vs...
+ neyine güvendin?
- kredi karti...

herkes borclu. herkes gecim sikintisi icerisinde. herkesin derdi var ve en önemlisi de herkes lüks yasam pesinde.

sana yasayamadigin hayati antidepresanla yasatiyorlar ama gercekte bir hint fukarasindan farksiz degilsin ve üstelik o ilaclara bagimlisin. uyku, bas agrisi vb.problemler yani sira bir de böbrek ve karacigeri tahris edecek yeteneklere sahip maddeler iceriyor.

yasayan zombiler. yasamdan zevk almayan kisiler. psikolojik olarak kendi kendilerini cökertmis ve ufacik bir cikmaza düstüklerinde cözüm üretmeyi ögrenmek yerine, antidepresanla sorunlari oldugu gibi birakip, hic yokmus gibi davranmak. ilac etkisini gecirdiginde sorunlarla tekrar yüzlesmenin yani sira bir de ilaca bagimli olup ayri bir problemin daha olustugunun farkina da varamamak.

yakinda bütün halka bu ilaci birden yasakladiklarini düsünsenize;
türkiye´de %50´sinin üzerinde antidepresan kullanan bir topluluk var ve ilac alamiyorlar. ic isyan mi? hayir, bildigin zombi baskinlari gerceklesir.

+ doktor bey cok problemim var.
- alin anti depresan

eskiden fitil veriliyordu artik icerigi anti dolu ilaclar veriliyor. antidepresan, antibiotik, anti-aiging (yaslanmayi geciktiriyormus sözde hanimlar yumulun hemen)...
böyle seyleri yutan adam da icinde antili bisey oldugu icin kendisinin de anti oldugunu düsünüyor ama zombi oldugunun farkinda degil.

hayir, gercekten ihtiyaci olanlar olabilir ama bu kullananlar arasindan toplasan yüzde 2 yada yüzde 5´i kadari icin gecerli.