bugün
- bir viski doldurup kızların final maçını izlemek12
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı17
- sözlük whatsapp grupları12
- mükemmeliyete inanıyor musunuz6
- göğüs uçlarını birbirine değdirebilen kadın11
- özbek kadınlar11
- friedrich hegel la bi cay icek10
- yarın kpssye girecek yazarlar15
- kahve büyüsü2
- deccal internetten çıkacak9
- 6 eylül 2026 türkiye italya voleybol maçı5
- asgari ücretle geçinebilmek7
- internetle yapay zeka kabala büyüsüyle yaratıldı4
- uludağ itiraf8
- ellerim bos gonlum hos29
- pazar günü sözlükte takılan asosyal ezik5
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı42
- epitaph2
- şarapçının mal varlığı8
- sarapci koala53
- dayatılmış güzellik algısı7
- kıyamet için tarih ver4
- fenerbahçe13
- slender the arrival de kurt adam olmak3
- schalke 042
- burçlara inanan erkek4
- kpss 20265
- gocu52
- civcivler osurur mu5
- birader bey baydır4
- sevgili2
- sarı torba12
- başka türlü bir şey2
- yeni bir din kurmak5
- 0 0 7 ağabey3
- deniz gül7
- ismet gürbüz7
- orta doğu'nun orta dünya gibi olması7
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay7
- rus kadınla evlenir misiniz4
- anın görüntüsü24
- sıcak havaların sona ermesi5
- ağaç sulamak2
- dün gece ne oldu17
- sözlük kavgası2
- terörsüz türkiye sürecine karşı çıkanlar3
- dünyaya orman denir2
- kaçak saray2
- enayimiknatisii36
- ruhi çenet videolarına dokunmayan yahudi lobisi5
Dua; bir çağrı, bir yakarış ve küçükten büyüğe, aşağıdan yukarıya, arzdan, arzlılardan semalar ötesine bir yöneliş, bir talep, bir niyaz ve bir iç dökmedir. Dua eden, kendi küçüklüğünün ve yöneldiği kapının büyüklüğünün şuurunda olarak, fevkalede bir tevazu içinde istediklerine cevap verileceği inancıyla el açıp yakarışa geçince, bütün çevresiyle beraber semavileşir ve kendini ruhanilerin "hay-hu"yu içinde bulur. Böyle bir yönelişle mü'min, ümit ve arzu ettiği şeyleri elde etme yoluna girdiği gibi, korkup endişe duyduğu şeylere karşı da en sağlam bir kapıya dayanmış ve en metin bir kaleye sığınmış bulunur. Dua açmaya zorlanması gereken bir kapıdır.
Dua sebep ve vasıtaları aşarak hem allah'ın kudretine itimadı hem de beşeri zaafı ilandır. Insanın hak teala ile kurduğu münasebet ve alakanın şuurunda olmasıdır. Dua mü'minin mü'mine verebileceği en güzel hediyedir.
Fahri kainat efendimiz başı ağrılı yatarken aişe validemiz ona elinden tutarak dua etmiştir. Yine birgün bu şekildeyken efendimiz elini çekmiş ve ben allah'ın dostluğunu istiyorum demiştir.
Yine hadislerde dua şöyle anlatılmıştır:
"Dua etme arzusu gelince, dua edin! Çünkü bu, duanın kabul olacağına alamettir."
"Dua, ibadetin ta kendisidir."
"Allah katında duadan daha kıymetli bir ibadet yoktur."
"Biriniz Rabbinden bütün ihtiyaçlarını istesin hatta ayakkabısının kopan kayışını bile istesin."
"Günah ya da akrabadan alâkayı kesme olmadıkça kulun Allaha yapmış olduğu duanın karşılığında, mutlaka Allah ona dilediğini verir, ya da âhirette ona ondan daha iyisini saklar, ya da ondan bir belayı önler."
"Birinizin duası, "Rabbime dua ettim de kabul etmedi," diyerek acele etmediği sürece, mutlaka kabul olunur."
"Kim, kendisine haksızlık edene beddua ederse, intikamını almış olur."
"Kabul edilmesinde en ufak bir şüphe bulunmayan üç kişinin duası: Zulme uğrayan mazlumun duası, misafirin duası ve babanın çocuğuna olan duası."
"Kulun, Rabbine en yakın olduğu hâl, secde hâlidir. Onun için secdede duayı çoğaltın!"
Dua sebep ve vasıtaları aşarak hem allah'ın kudretine itimadı hem de beşeri zaafı ilandır. Insanın hak teala ile kurduğu münasebet ve alakanın şuurunda olmasıdır. Dua mü'minin mü'mine verebileceği en güzel hediyedir.
Fahri kainat efendimiz başı ağrılı yatarken aişe validemiz ona elinden tutarak dua etmiştir. Yine birgün bu şekildeyken efendimiz elini çekmiş ve ben allah'ın dostluğunu istiyorum demiştir.
Yine hadislerde dua şöyle anlatılmıştır:
"Dua etme arzusu gelince, dua edin! Çünkü bu, duanın kabul olacağına alamettir."
"Dua, ibadetin ta kendisidir."
"Allah katında duadan daha kıymetli bir ibadet yoktur."
"Biriniz Rabbinden bütün ihtiyaçlarını istesin hatta ayakkabısının kopan kayışını bile istesin."
"Günah ya da akrabadan alâkayı kesme olmadıkça kulun Allaha yapmış olduğu duanın karşılığında, mutlaka Allah ona dilediğini verir, ya da âhirette ona ondan daha iyisini saklar, ya da ondan bir belayı önler."
"Birinizin duası, "Rabbime dua ettim de kabul etmedi," diyerek acele etmediği sürece, mutlaka kabul olunur."
"Kim, kendisine haksızlık edene beddua ederse, intikamını almış olur."
"Kabul edilmesinde en ufak bir şüphe bulunmayan üç kişinin duası: Zulme uğrayan mazlumun duası, misafirin duası ve babanın çocuğuna olan duası."
"Kulun, Rabbine en yakın olduğu hâl, secde hâlidir. Onun için secdede duayı çoğaltın!"
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar