bugün

hayvanları eve hapsedip hayvanseverim demek

köpeklerin ve kedilerin insanların ihtiyaçları için evcilleştirildiğini bilmeyen cahil bir adamın bıdıbıdısından başka bir şey değildir.

o zaman bizler de doğal hayata dönelim, incir yaprağı takalım göte salınalım ormanlarda. hangi devir de yaşıyorsun amk? senin o "doğal ortam" dediğin ortamın biz çoktan her yeri beton binalar ile kaplayarak, fabrikalar yapıp atmosferin anasını sikerek bozduk zaten. eğer bahseceksen "insan" hayvanının doğal yaşamı nasıl sikerttiğini ve diğer canlıların yaşam alanına nasıl tecavüz ettiğinden falan bahset istersen de ciddiye alalım seni. eğer biz bu kadar bencil olmasaydık ve doğanın anasını sikmeseydik emin ol şu an sokakta yardıma muhtaç bu kadar çok hayvan olmazdı. herkes yaşama dürtüsü ile "doğal hayatında" bir şekilde hayatta kalırdı. ama sen her yeri beton kapla, hayvanların alanlarını işgal et, sonra da "hiyvinliri ivi hipsidip hiyvinsivirim diyimizsin" de...

yok ya? az biraz araştırsan zaten doğal yaşamda insandan önce hayvanların bu dünya da olduğunu senin onlardan sonra gelip, "dağdan gelip bağdakini kovmak" olayını yaptığını bilirdin.

ayrıca hapsetmek nedir lan? Hiç mi hayvansever arkadaşın yok? Ben kendime ayırmadığım kadar köpeğime vakit ayırıyorum. Her sabah 1 saat her akşam 3 saat beraber yürüyüş yapıp, oyun oynuyoruz.

--spoiler--
böyle düşünen arkadaşlar çocukları anne sütünden kesilir kesilmez çook zengin bir aileye versinler, zira çok daha iyi bir hayat sürecektir ve emin olun ileride mutlu da olacaktır onların yanında.

yahut kızları 14 yaşına geldiğinde çook zengin tontiş bir dedeyle evlendirsinler, hiç açlık çekmez çok rahat eder.

yaşam gailesi zordur zira, fakir bir adamla mı evlensin kızcağız?

not: ailesi ile birlikte zor bir hayat sürmek yerine zorla ailesinden koparılıp başkaları ile (bak onlar yine senin türünden) yaşamak zorunda bırakılsalar mutlu olacaklar mı kendileri acaba?

çok merak ediyorum.

ayrıca çok hayvansever ve bilirkişi olduğunuz için afrika belgesellerinde susuzluktan ölen, açlıktan kırılan hayvanları da "neyin doğası mınaki" diye karşılayıp üzülüyor musunuz?

ilginç, çok ilginç.

--spoiler--

insan ile hayvanı mı kıyaslıyorsun bir de? ciddi anlamda rahatsızsın sen bence. sokakta doğum yapan bir annenin yavrusunu sahiplenmek insan olarak yapman gereken bir görevdir zaten. vicdani bir görev. Neyse, o kadar saçma salak şeyler yazmışsın ki, bu kadar satır fazla bile sana.